Video: Kevin Spacey tunnistas pärast seksuaalse ahistamise süüdistust, et on gei

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kevin Spacey
Kevin Spacey Foto: Petra Schönberger/imago/Future Image/Scanpix

Hollywoodi tuntud staar Kevin Spacey, kes viimasel ajal on kogunud kuulsust seriaalis «Kaardimaja» (House of Cards) president Frank Underwoodi rolliga, tunnistas pärast seda, kui teda süüdistati seksuaalses ahistamises temast noorema mehe poolt, et ta on gei.

46-aastane näitleja Anthony Rapp süüditas 58-aastast Spaceyt 1986. aastal aset leidnud seksuaalses ahistamises, kui ta oli vaid 14-aastane, edastab The Telegraph.

Anthony Rapp
Anthony Rapp Foto: Dia Dipasupil/AFP/Scanpix

Spacey teatel ei mäleta ta 1986. aastal juhtunut, kuid kui ta Rappi ahistas ja häiris, siis ta palub vabandust.

«Ma tõesti ei mäleta kokkkupuudet Rappiga, sest möödunud on üle 30 aasta. Kuid kui ma käitusin viisil, nagu ta kirjeldas, siis olen talle vabanduse võlgu, sest selliselt käitub joobes isik,» teatas Spacey.

Kevin Spacey
Kevin Spacey Foto: MARIO ANZUONI/REUTERS/Scanpix

Seriaalis «Star Trek: Discovery» mängiv Rapp meenutas, et aastaid tagasi kutsus Spacey ta oma korterisse peole, kuid ta tüdines endast vanemate seltskonnast kiiresti ja läks magamistuppa televiisorit vaatama.  Mõne aja pärast tuli ka Sapcey sinna ja nad jäid kahekesi.

Anthony Rapp
Anthony Rapp Foto: Chris Pizzello/AP/Scanpix

Rappi sõnul oli  siis 26-aastane Spacey silmanähtavalt joobes, lükates ta voodile ja ronides talle otsa.

«Ta üritas mind võrgutada, oli selge, et ta tahab minuga seksida, kuid ma rabelesin ta käest lahti ning läksin vannituppa  rahunema ja end pesema. Mul oli juhtunust süda paha,» meenutas näitleja.

Spacey sõnul on tal kahju, et Rapp pidi aastaid selle üleelamise tõttu vaimselt kannatama.

Kevin Spacey.
Kevin Spacey. Foto: EDUARDO MUNOZ/REUTERS/Scanpix

«See juhtum ärgitas mind mu elu teatud asjaolusid avalikustama. Olen oma eraelu suhtes alati varjaval seisukohal olnud, kuid need, kes mind tunnevad, teavad et mul on olnud suhteid nii naiste kui meestega. Olen jäänud meessuhete juurde ja võin avalikult öelda, et olen homoseksuaal,» teatas Spacey.

Heteroseksuaalse Rappi sõnul tõi ta temaga juhtunu päevavalgele tänu sellele, et paljastusid produtsent Harvey Weinsteini naiste seksuaalse ärakasutamise juhtumid.

Rapp kutsus inimesi üles teatama oma kogemustest Spaceyga, ta ei soovi lihtsalt skandaali enda ja staarnäitleja ümber, vaid tuua  avalikkuse ette aastatagused sündmused, et neile lõpp teha.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles