Evelyn Sepp kaitseb politseinikku: masendav, kui enesekriitikavabad on paljud kõrvalt targutajad

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanal2 särav sünnipäev Kultuurikatlas.
Evelyn Sepp
Kanal2 särav sünnipäev Kultuurikatlas. Evelyn Sepp Foto: Erlend Štaub

Endine poliitik Evelyn Sepp avaldas sotsiaalmeedias toetust politseinikule, kes pidi vastu võtma raske otsuse kasutada inimese vastu tulirelva.

«Muidugi on mul kahju, et üks noor inimene on Eestis jälle vähem. Aga veel rohkem on mul kahju sellest meie kõigi turvalisust hoidma pidavast politseiametnikust, kes pidi sellise otsuse ja valiku tegema. Vähesed peavad oma elu jooksul langetama otsuseid kedagi vigastada või mitte, kaitstma ennast relvaga või mitte, ründama kurjategijat või kaitstma teisi lähedalolijaid jne. Need on päriselt valikud elu ja surma peale. Ei ole Hollywoodi lalin ilupiltide ja mõnusa tümpsuga taustal. See on päris elu kogu oma vastikuses ja ebaõigluses,» märgib Evelyn Facebookis.

«Lausa masendav on aga see, kui targad, osavad, ettenägelikud ja enesekriitikavabad on paljud kõrvalt targutajad. Eriti siin FB-s nühkijad. Ma mõistan, et minu riik ei saa teha alati valikuid heade ja veel paremate lahenduste vahel. Aga ma olen valmis toetama igal juhul inimesi, kes teevad rasket ja tänamatut tööd ka minu turvalisuse nimel. Isegi siis, kui selle tulemus on kellelegi fataalne nagu see täna juhtus. Soovin jõudu ja vaimset taastumist nii täna relva kasutama pidanud ametnikule kui ka tema kolleegidele,» kirjutab ta.

Teisipäeval sööstis Vabaduse väljakul 33-aastane Jaanus nugadega vehkides politseiniku poole, kes tulistas meest surmavalt rindkerre.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles