Video: merehätta sattunu kirjutas abipalve samblaga

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merehätta sattunu kirjutas abipalve samblaga
Merehätta sattunu kirjutas abipalve samblaga Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Venelane, kes üritas üksinda seilata Rootsis Hispaaniasse, sattus merehätta ja kirjutas sambla abil kaljule «Help» (Appi).

Rootsi politsei, merepääste ja rannavalve said 30-aastase seilaja kadumise kohta teate möödunud kolmapäeval, kui ta oli seilanud kaks päeva ja kohe  käivitati otsing, edastab The Local.

Otsingusse kaasati nii rannavalvealused kui helikopterid, venelase paadijäänused leiti möödunud reedel Rootsi kaguosast. Arvati, et mereõnnetus leidis aset kolmapäeval ja seilaja elusana leidmise šansid on olematud.

Päästekopteri meeskond märkas möödunud reede õhtul Östergötlandi arhipelaagi väikesel kaljusaarel samblaga kirjutatud abipalvet, kuid ka kätega vehkivat ja päästevesti kandvat meest. Päästjad läksid saarele ja tõid merehädalise ära, kes ei olnud mereõnnetuses viga saanud. Ta viidi siiski Linköpingi haiglasse uuringutele.

Rootsis merehätta sattunud venelane, kes tahtis seilata Hispaaniasse
Rootsis merehätta sattunud venelane, kes tahtis seilata Hispaaniasse Foto: Youtube
Merehätta sattunu kirjutas abipalve samblaga
Merehätta sattunu kirjutas abipalve samblaga Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Veel ei ole selge, mis mereõnnetuse tekitas ja jahti vigastas, kuid oletatavalt sõitis ta tugevas lainetuses karile. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles