Hiina terrakotasõdalased tuuakse Euroopasse vaatamiseks

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Terrakota sõdalased
Terrakota sõdalased Foto: John Henshall / Alamy/ Vida Press

Et terrakotasõdalasi näha, ei peagi õnneks kaugele Hiina minema. Sõdalased tulevad ise meie lävepakule.

Alates järgmisest neljapäevast on võimalik hakata ette ostma pileteid terrakotasõdalaste näitusele, mis üle 20 aasta taas tee Inglismaale Liverpooli leiavad. Liverpoolis usutakse, et sõdalasi tuleb külastama mitusada tuhat inimest.

Iidsete hiina sõdalaste 180 kuju on vaatamiseks väljas veebruarist oktoobrini. Näitus pannakse välja World Museumis ning see on osa kümne aasta möödumise tähistamisest ajast, kui Liverpool oli Euroopa kultuuripealinn.  Näitus toob välja Hiina tuhande aasta ajaloo, kuhu mahuvad vihased võitlused osariikide vahel 8. sajandil eKr, Qini riigi esiletõus, Hiina ühendamine 221. aastal eKr ja Hani dünastia rahu ja hiilgus 206. aastal eKr- 220. aastal pKr.

Terrakotasõdalaste kogu kollektsioon koosneb ligi 9000 kujust (kellest enamik endiselt välja kaevamata), kes peaksid valvama Qin Shi Huangi tema surmajärgses elus.  Liverpooli toodavate eksponaatide seas on lisaks sõdalastele ka elusuuruses hobuse kuju ning muud põnevat impeeriumi valitseja matmisesemetest.

Kasuta ainukordset võimalust külastada põnevaid kujusid!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles