Pildid ja video: Ühendkuningriigis kaotas tulekahjus elu seitset last üksinda kasvatanud isa

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurpõleng Walesis Powys
Suurpõleng Walesis Powys Foto: Tristan Potter / SWNS.com/Scanix

Ühendkuningriigis Walesis Powys Llangammarch Wellsis kaotas sel esmaspäeval, 30. oktoobril farmi tabanud tulekahjus elu mees, kes kasvatas üksinda seitset alaealist last.

68-aastase David Cuthbersoni lastest neli, kes olid vanuses  4- 11 eluaastat hukkusid samuti, kuid kolm last vanuses 13, 12 ja 10 said vigastada, kuid jäid ellu, edastab Daily Mail.

Walesi farmipõlengus hukkus mitu inimest
Walesi farmipõlengus hukkus mitu inimest Foto: Tristan Potter / SWNS.com/Scanpix

Veel hukkus mehe 24-aastase tütre Pia mees, 25-aastane David Price, kes oli tuletõrjuja. Täiskasvanud Pia ja veel mitu last ei elanud isaga koos ja jäid ellu.

Farmipõleng Walesis
Farmipõleng Walesis Foto: Tristan Potter / SWNS.com/Scanpix

Cuthbersoni  teine abikaasa lahkus pere juurest paar aastat tagasi, olles enne seda saanud infarkti, kuid ta paranes.

Tulekahjust pääsenud lapsed jooksid naabrite juurde, kes kutsusid tuletõrje, kiirabi ja politsei.  Farmi mitut hoonet haaranud tulekahju kustutamiseks kulus üle 12 tunni, elumajast jäid püsti vaid müürid.

Suurpõleng Walesi farmis
Suurpõleng Walesi farmis Foto: Tristan Potter / SWNS.com/Scanpix

Naaber Mary Ann Gilchristi sõnul oli vaatepilt õudusttekitav, kuid Cuthbersoni laste kiire tegutsemine takistas kogu farmi mahapõlemist.

Suurpõleng Walesis Powys
Suurpõleng Walesis Powys Foto: Tristan Potter / SWNS.com/Scanix

Politsei teatel oli Cuthberson puusepp ja tal oli oma firma, kuid veel ei ole teada, millest tulekahju tekkis ja miks see väga kiiresti levis. 

Põleng Walesis
Põleng Walesis Foto: Tristan Potter / SWNS.com/Scanpix

Briti meedias võrreldi Walesi farmipõlengut Londonis Grenfell Tower korrusmajas sel suvel aset leidnud põlenguga, milles hukkus 68 inimest. Uurimine näitas, et põlengu põhjustas neljanda korruse korteris olnud katkine külmik ning tuli levis kiiresti majaehituses kasutatud materjalide tõttu. Arvatakse, et ka Walesi farmipõlengus võis tuli levida kiiresti kas ehitusmaterjali või puusepatöös kasutatava puidu tõttu.

Londoni Grenfell Toweri põleng
Londoni Grenfell Toweri põleng Foto: Natalie Oxford/PA Wire/PA Images
Grenfell Tower pärast põlengut REUTERS/Neil Hall/File Photo/Scanpix
Grenfell Tower pärast põlengut REUTERS/Neil Hall/File Photo/Scanpix Foto: NEIL HALL/Reuters

Cuthberson ja ta pere elasid kuni 2007. aastani Garthis, kuid siis ostsid suure farmi Llangammarch Wellsis, kuna seal oli mehel rohkem ruumi puusepatööd teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles