Video: Dustin Hoffmani süüdistatakse samuti seksuaalses ahistamises

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dustin Hoffman
Dustin Hoffman Foto: Jordan Strauss/AP/Scanpix

Oktoobri alguses lahvatas seksiskandaal produtsent Harvey Weinsteini ümber ning nüüdseks süüdistab teda ligi 100 naist vägistamises ja seksuaalses ahistamises.

Seoses Weinsteini jutumitega on ilmnenud, et Hollywoodis on teisigi meessoost ahistajaid, edastab news.com.au.

Harvey Weinstein
Harvey Weinstein Foto: Globe Photos/Globe Photos/Sipa USA/Scanpix

Möödunud nädalalõpul süüdistas näitleja Anthony Rapp tuntud staari Kevin Spaceyt enda ahistamises, kui ta oli vaid 14-aastane ning Spacey vabandas. Spacey tegi avalduse, milles teatas, et ta on gei.

Anthony Rapp
Anthony Rapp Foto: Dia Dipasupil/AFP/Scanpix
Kevin Spacey
Kevin Spacey Foto: NICHOLAS KAMM/AFP/Scanpix

Nüüd süüdistab stsenarist ja kirjanik Anna Graham Hunter Dustin Hoffmani, et see näitleja ahistas teda seksuaalselt 1985. aasta filmi «Death of a Salesman» võtetel.  Siis 17-aastane Hunter oli filmimeeskonna assistent.

«Dustin Hoffman käitus ahistavalt, pidin tegema talle pidevalt jalamassaaži ja ma tegin. Ta flirtis avalikult, haarates mul näiteks tuharatest, ta rääkis minuga kogu aeg seksist. Kui ma ühel hommikul ta riietumisruumi läksin, et hommikusöögitellimus võtta, tegi ta ebakohase seksuaalnalja viitega kõvadele ja pehmetele munadele. Ta hakkas oma nalja peale naerma, kuid mind tegi see sõnatuks. Siis läksin WCsse ja nutsin seal,» meenutas Hunter.

80-aastane Dustin Hoffman vastas Hunteri süüdistusele: «Ma suhtun naistesse suure austusega ja ma tunnen end süüdi, kui olen mõnda naist solvanud. Palun vabandust, sest ahsitav käitumine ei ole mulle omane».

Dustin Hoffman
Dustin Hoffman Foto: Dennis Van Tine/imago/Future Image/Scanpix

Hunter pidas «Death of a Salesman» võtetel päevikut, saates kirja pandu postiga oma õele.

Hunteri väite kohaselt küsis Hoffman tema teise töönädala alguses, et kas ta seksis nädalavaehtusel nagu ta talle nõu andis. Naise sõnul ei osanud ta mitte midagi selle peale öelda.

Paar päeva hiljem olevat Hoffman Hunterile öelnud, et tahab ta paremat rinda lõunasöögiks.  Hunter sõnas staarile, et ta on siga, kuid Hoffman ei lõpetanud ahistamist.

«Minu üks töökohustustest on Hoffman ta limusiini juurde saata, ma tegin seda ja ta haaras teekonnal umbes neljal korral mu istmikust. Lõin teda ja ütlesin, et ta on räpane vanamees. Ta võttis oma kaabu peast ja näitas oma kiilaspeale, et on räpane noor mees. Ta pidas seda naljaks,» on Hunteri päevikus.

Hunteri päeviku kohaselt ei jätnud Hoffman teda rahule ja jätkas seksuaalse alatooniga vihjete tegemist. Ühel hommikul, kui Hunter läks jälle staarilt küsima, et mida ta tahab hommikusöögiks, sai ta väga alandava ja solvava seksile viitava vastuse. Naine lahkus Hoffmani riietumisruumist sõnagi lausumata.

Hunteri sõnul vestles ta hiljem Hoffmaniga selgitades näitlejale, et ta tunneb end ahistatuna. Hoffman vabandas ja oli mõnda aega viisakas.

Hunter teatas Hoffmani ebameeldivast käitumisest oma ülemusele, kuid ülemus soovitas ära kannatada ja mitte liigseid probleeme tekitada.  

«Nüüd 49-aastasena tean, et Hollywoodis on naisi aastakümneid ahistatud ja minuga aastaid tagasi juhtunu ei olnud erand. Olin siis 17-aastane  teismeline, kes ei olnud varem seksuaalse ahistamisega kokku puutunud,» teatas Hunter nüüd.

Mõned aastad tagasi süüdistas näitlejanna Teri Garr, et Dustin Hoffman ahistas teda 1982. aasta filmi «Tootsie» võtetel, hoides oma kätt pidevalt tema istmikul.

Teri Garr
Teri Garr Foto: wikipedia.org

Meryl Streep, kes mängis Hoffmaniga koos filmis «Kramer vs Kramer», sõnas ühes intervjuus, et pärast seda linateost langetas ta otsuse mitte kunagi enam Hoffmaniga samas filmis mängida.

Meryl Streep
Meryl Streep Foto: KEVIN WINTER/AFP/Scanpix

Streepi teatel lõi Hoffman teda mitmel korral väga tugevalt selgitades, et see aitab rolli paremini sisse elada.

Hoffman selgitas oma käitumist: «Olin just lahutamas, käisin pidevalt pidudel ja elasin end välja, vahel tarbisin ka narkootikume».

Filmiekspertide sõnul on Hoffmani ahistamised kerged selle kõrval, mida on korda saatnud produtsent Harvey Weinstein ja näitleja Kevin Spacey.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles