«Merineitsi» Merle Liivand on sünnist saadik oma tervise nimel võitlema pidanud

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ujumistreener Merle Liivand õpetab huvilisi merineitsi kombel ujuma.
Ujumistreener Merle Liivand õpetab huvilisi merineitsi kombel ujuma. Foto: Rauno Liivand / Õhtuleht

Merle Liivand on Ameerikas elav eestlanna, kes õpetab inimesi ujuma, kasutades selleks monouime abi. Seda ujumisstiili kutsutakse hellitavalt «merineitsi» ujumiseks. Merle on pidanud aga sünnist saadik oma tervise nimel võitlema.

Värskele ajakirjale Naisteleht antud intervjuus räägib 26-aastane naine, kuidas enneaegselt sündinuna pidi ta lapsepõlves palju aega veetma haiglas. «Ema pidi mu esimese elukuu jooksul tihti haigla vahet käima, et aru saada, mis minuga lahti on,» räägib Merle. 
«Tal aga oli kindel nägemus, et liikudes ja toimetades muutub tütre tervis paremaks,» Nii tegi Merle varakult tutvust veemaailma võlude ja ujumisega. 
Nüüd, aastakümneid hiljem, elab südikas naine Ameerikas ja tegeleb ujumistundide andmisega ning teab, et veel on tohutu ravivõime.
«Merineitsi» kuuleb aga tihti enda töös seda, kuidas arst parema meelega kirjutab välja rohud, kui soovitab muidu tervislikumaks hakata.

Merle Liivand
Merle Liivand Foto: Erakogu

Merle Liivand sai tuntuks sellega, et osales esimese eestlasena populaarses Ameerika hommikusaates «Good Morning America». Vaheldumisi USAs ja Eestis elav Merle on õpetanud merineitsiks olemist ka Hollywoodi staaridele. Lisaks sellele disainib «merineitsi» kostüüme Beyonce´i ja Kim Kardashiani lastele, 

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles