Video: hotell pidi hiinlasele viskiraha tagasi maksma

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viski, mille eest hiinlane maksis 9999 Šveitsi franki
Viski, mille eest hiinlane maksis 9999 Šveitsi franki Foto: HANDOUT/AFP/Scanpix

Selle aasta augustis teatasid mitmed väljaanded, et Šveitsis St. Mortzis asuvas Waldhaus am See hotellis ostis jõukas hiinlane maailma kõige kallima klaasitäie viskit.

Tegemist oli väidetavalt 1878. aastast pärit šoti Macallan viskiga, mille eest Zhang Wei maksis 9999 Šveitsi franki (8733 eurot), edastab The Telegraph.

Viski, mille eest hiinlane maksis 9999 Šveitsi franki
Viski, mille eest hiinlane maksis 9999 Šveitsi franki Foto: HANDOUT/AFP/Scanpix

Selle hotelli Devil’s Place Whisky baaris on umbes 2500 pudelit haruldasi alkohoolseid jooke, millest osad on kantud oma vanuse ja maitse tõttu Guinnessi rekordite raamatusse.

Šveitsi St. Moritzi Waldhaus am See hotelli viskid
Šveitsi St. Moritzi Waldhaus am See hotelli viskid Foto: HANDOUT/AFP/Scanpix

Hotelli omanik ja töötajad arvasid, et Macallan viski on 139 aasta vanune, kuid nüüd kahtlus ja nad lasid nii pudelit kui viskit analüüsida.

Testid näitasid, et tegemist ei ole 1878. aasta Macallan viskiga
Testid näitasid, et tegemist ei ole 1878. aasta Macallan viskiga Foto: HANDOUT/AFP/Scanpix

Miljonär teatas sõpradele, et ta jõi viskit, mille vanus vastab tema vanavanaema vanusele, 139 eluaastale, kui see naine elus oleks.

Šotimaa Dunfermline’i viskiekseprdid tegid analüüsid ja leidsid, et Macallani sildiga pudelis, millel on aastaarv 1878 on hoopis viski, mis pärineb ajavahemikust 1970 – 1972. Tegemist ei ole puhta šoti viskiga, vaid seguga mitmest viskist.

Hotell sai aru, et seda viskit ostes said nad petta ja neil ei ole õigus klientidelt klaasitäie eest väga suurt summat sisse kasseerida.

Kui pudelis oleks olnud tõesti 19. sajandi lõpust pärit viski, siis oleks pudeli hind ligi  300 000 Šveitsi franki  (üle 260 000 euro).

Šveitsi hotell saatis oma mänedžeri Sandro Bernasconi Hiinasse härra Zhangi juurde vabandusega. Samuti maksti hiinlasele tagasi klaasitäie viski raha, 9999 Šveitsi franki.

Bernasconi arvas, et hiinlasest klient saab vihaseks, kuid Zhang hoopis tänas, et hotell on aus ja talle raha tagasi maksis. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles