Prints William: maailma liiga suur rahvaarv seab looduse löögi alla

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prints William
Prints William Foto: Peter Nicholls/AP/Scanpix

Briti prints William pidas eile Londonis Tusk Trust heategevuslikul õhtusöögil kõne, milles tõdes, et maailmas on juba praegu liiga palju inimesi ja inimkonnapoolsele looduse hävitamisele on raske piiri panna.

Ta lisas, et inimeste suur arvukus mõjub laastavalt looduskeskkonnale, samas inimeste ellujäämises mängib loodus seni suurt rolli, edastab The Telegraph.

Prints William
Prints William Foto: Peter Nicholls/PA Wire/PA Images/Scanpix

Prints Williami vanaisa, Edinburghi hertsog Philip võttis 2011. aastal samal teemal sõna teatades, et ülerahvastatus võib kaasa tuua väga suuri keskkonnaprobleeme ja mõjutada liikide väljasuremist.

Prints Williami teatel on tema eluajal, ta on praegu 35-aastane, kogu maailmas looma- ja taimeliikide liikide arv märgatavalt vähenenud.

Prints William
Prints William Foto: PETER NICHOLLS/REUTERS/Scanpix

«Tuleb leida viise, kuidas inimkond saaks edasi eksisteerida nii, et ei hävitaks looduskeskkonda, mis on ka meie, inimeste jaoks tähtis. Inimesed ja loomad peavad saama meie planeedil elada külg külje kõrval. Kõige suurem inimeste juurdekasvu probleem on Aafrikas, kus 2050. aastaks on rahvastik kahekordistunud. Igal kuul sünnib selles piirkonnas juurde 3,5 miljonit inimest. Aafrika looduskeskkond on seega kõige suurema surve all,» selgitas prints William.

Prints William
Prints William Foto: Peter Nicholls/PA Wire/PA Images/Scanpix

Sinivereline lisas, et looduskeskkonna hävingule aitavad kaasa linnastumine, infrastruktuuride loomine ja metsa hävitamine, et saada põllumaad.

«21. sajandil on suurlinnad koos sinna juurde kuuluvate struktuuridega loomulikud, kuid sellel on suur mõju loodusele, kaasa arvatud veekogudele.  Juba praegu on maailma mõnes paigas puhta joogivee saamisega probleeme. Inimkonnal on seega ees suur väljakutse, kuidas elada edasi jätkusuutlikumana ja kuidas vähem tarbida,» sõnas prints.

Prints William
Prints William Foto: Peter Nicholls/AP/Scanpix

Prints William hoiatas, et linnastumise, salaküttimise, ebaseadusliku loomade müügi ja metsaalade hävinemise tõttu on ninasarvikud, lõvid ja pangoliinid ohus.

«See on barbaarne, loomade püüdmine ja müümine tegelikult kahjustab kolmanda maailma vaeseid ja haavatavaid kogukondi, mitte ei tee neid jõukamaks.  Selline tegevus toetab organiseeritud kuritegevust. Me peame seda takistama, et liigid välja ei sureks,» jätkas Briti prints.

Prints William
Prints William Foto: PETER NICHOLLS/REUTERS/Scanpix

Tusk Trust tegeleb Aafrika looduskeskkonna, kaasa arvatud loomade, sealhulgas elevantide kaitsmisega.

Tusk Trust osa prints Williami ja ta venna, prints Harry Prince’s Charities Forumist, mille nad käivitasid 2006 ning sellesse foorumisse kuulub umbes 20 organisatsiooni.

Maailma praegune rahvaarv on umbes 7,29 miljardit inimest, kuid prognoosi kohaselt võib 2050. aastateks elada meie planeedil juba üle kümne miljardi inimese.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles