Egiptuse telesaatejuht sai abielueelsest seksist rääkimise eest vanglakaristuse

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Doaa Salah
Doaa Salah Foto: twitter.com

Egiptuse kohus määras tuntud telesaatejuhile Doaa Salahile avaliku korra rikkumise ja vaatajate šokeerimise eest kolme aasta pikkuse vangistuse.

Salah küsis juulis oma saate vaatajatelt, kas nad on kaalunud abielueelset seksi ning kas naised võiksid abielluda vaid laste saamise ajaks ja hiljem lahutada, edastab abc.net.au.

Lisaks teatas saatejuht, et sperma loovutamine on paljudes riikides seaduslik.

Doaa Salah
Doaa Salah Foto: Twitter.com

«Ma ei kutsunud naisi üles abielueelsele seksile ega soovitanud neil saada üksikemadeks,» kaitses tuntud egiptlanna end kohtus.

Egiptuse võimude sõnul oli kanali Al-Nahar saatejuhi eesmärgiks kahjustada egiptlaste eluviisi ja moraali, kutsudes naisi üles olema üksikemad ja mitte alluma meestele. 

Kanali teatel said nad saates kohal olnud nördinud külalistelt ja vaatajatelt teateid, et nad ei kiida saatejuhi seisukohti heaks. 

Kohus määras telenäole kolme aasta pikkuse vangistuse, lisaks peab ta maksma oma ekstööandjale 10 000 Egiptuse naela (ligi 500 eurot) kahjutasu, kuna ta seisukohavõttude tõttu sai kanali usaldusväärsus kannatada.

Doaa Salah
Doaa Salah Foto: Twitter.com

Konservatiivses islamistlikus Egiptuses vaadatakse abielueelsele ja abieluvälisele seksile väga halvasti, samas on seal naiste seksuaalne ahistamine tavaline.

Mõni aeg tagasi teatas Egiptuse advokaat, et läänelikke rõivaid kandvate naiste vägistamine on Egiptuse meeste püha kohus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles