Marina Kaljurand: eestlased peaksid rohkem õnne tabama, sest me kunagi ei tea, mida homne toob

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marina Kaljurand
Marina Kaljurand Foto: ERR / kuvatõmmis

Möödunud aastal presidendivalimistel osalenud Marina Kaljurand meenutas pühapäevases "Hommik Anuga" saates oma kogemust valimisrallis ja rääkis, millega ta pärast ulatuslikku kampaaniat tegelenud on.

Kaljurand rõhutas, et aasta, mis kulus valimiskampaaniale, ei ole tema elust kadunud. "See oli mu elu väga huvitav aasta, ma nautisin seda täiega. Muidugi on pettumus, seda pole mõtetki valetada. Kui sa oled ikka millegi poole püüelnud, ma omast arust püüdsin teha kõik, mis ma sain ja suhtlesin valijameestega, muidugi oli pettumus. 
Hetkel on naine end jaganud Eesti ja välismaa vahet, kohtub inimestega Eesti eri paigus, astus Eesti Naiskodukaitsesse ning on õppinud aru saama, et elu on ka väljaspool välisministeeriumit. 
Saatesse oli Kaljurand tulnud koos truu sõbra Lennuga. Naine tunnistas, et koerad tema jaoks olnud suureks toeks ja ta on alati unistanud lemmikust. 

"Isegi minu diplomaaditöös on Lennust juttu olnud. USA välisministri John Kerryga kohtudes oli ta võtnud vaevaks järele uurida, et mul on kodus koer. Ta rääkis mulle minu koerast ja küsis, kas kohtumisele võib tulla ka tema koer. Tegi ukse lahti ja kohtumisele jalutas Kerry koer, kelle nimi oli Diplomat," naeris Kaljurand.

Kaljurand rääkis saates ka teemal naised poliitikas ning tõdes, et siiani on naistel raskem meestega võrreldes silma paista. "Mitte ainult presidendiks kandideerimisel, aga üldse naiste suhtes, kes torkavad silma kõrgetel ametikohtadel, lähevad poliitikasse, juhivad suuri ettevõtteid, tähelepanu nende suhtes on mitu korda suurem," arvas Kaljurand.
Tema sõnul võtab veel aega, kui naispoliitikutesse suhtutakse võrdselt meestega. "Loomulikult mind häiris see, et selle asemel, et küsida sisuliselt minu käest arvamust, pöörati tähelepanu minu sugupuule ja tõestati, kui truu Eesti kodanik ma olen. 
Marina toonitas, et naistevaheline solidaarsus on oluline. See, et naised kritiseerivad suguõdesid toetuse asemel, ei ole õige. Ja naised võiksid selle peale kindlasti rohkem mõelda. Kaljurand rääkis ka sellest, kuidas iga eestlane peaks õppima rohkem hetkes olemist ning austama seda, mis meil rahvusena ja riigina on olemas. 
"Tuleb hinnata seda, mis meil on. Inimesed Eestis on rahulolematud," rääkis Kaljurand. Huvitava faktina tõi poliitik välja selle, Eesti on jõudnud sinna, kus Soome oli aastal 1991. 
"Tuleks väga ausalt vaadata seda, kuhu me oleme jõudnud ja tunnustada seda. Eestlased peaksid rohkem õnne tabama ja õnne tundma, sest me kunagi ei tea, mida homne toob."
Täispikka intervjuud Marina Kaljurannaga saat vaadata siit. 


 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles