Spacey vend: Kevinist sai kahjuks koletis

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kevin Spacey
Kevin Spacey Foto: Petra Schönberger/imago/Future Image/Scanpix

Hollywoodi staari Kevin Spacey vend Randy Fowler andis hiljuti intervjuu, milles teatas, et ta vennal Kevinil on nende isa väärastunud geenid ning vend kasutas oma kuulsust ja raha perversse seksuaalelu varjamiseks.

61-aastase Fowleri sõnul on ta 58-aastane vend küll andekas, vahetades nime ja saades kuulsaks, kuid teda jäid ikka kummitama lapsepõlveõudused ja vägivald, mida ta ei osanud enda jaoks lahendada, edastab news.com.au.

Kevin Spacey venda Randy Fowlerit tuntakse kui Rod Stewarti kehastajat
Kevin Spacey venda Randy Fowlerit tuntakse kui Rod Stewarti kehastajat Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Fowleri sõnul oli vaid aja küsimus, millal Kevin Spacey saladused päevavalgele tulevad.

Kevin hakkas näitlemisega tegelema juba lapsepõlves, suuremaks saades loobus ta perekonnanimest Fowler ja ta lõi uue tegelase Kevin Spacey, kes aitas tal eluga hakkama saada ja oma deemonite eest põgeneda.

Kevin Spacey
Kevin Spacey Foto: imago stock&people/imago/Future Image/Scanpix

«Tal oli alates teismeliseeast oma seksuaalse orientatsiooniga segadus ja ta ta ei tahtnud endale tunnistada, et on gei. Olles laval sai tal olla keegi teine, see tegi ta tugevaks. Me kasvasime üles kodus, kus seksuaalvägivald oli igapäevane nähtus. Langetasin juba varakult otsuse, et ma ei taha lapsi saada, et ma ei annaks edasi oma isa geene, mis tegid ta vägivaldseks. Nüüd on selge, et need geenid sai Kevin, mitte mina ja meie õde, kellel on lapsed. Kevini fännidele meeldivad tema kehastatavad kurikaelad ja pätid, kuid ta ei näitle, ta ongi selline. Ta on osanud oma tegelikku koletislikku olemust hästi maskeerida, mina olen seda tumedat poolt näinud, kuid enamik inimesi mitte. Loodan, et mu vend saab abi, et ta rohkem kedagi oma käitumise ja suhtumisega ei kahjustaks ega seksuaalkoletisena käituks,» teatas vend.

Kevin Spacey
Kevin Spacey Foto: Petra Schönberger/imago/Future Image

Briti meedia teatel tekkis Kevin Spacey hoolikalt ehitatud fassaadi mõra juba 2004. aastal, mil ta Londonis kella 4.00 ajal varahommikul oma koeraga jalutas ja politseile väitis, et teda seksuaalselt rünnati. Tegelik ründaja oli ta ise.

«See oli esimene juhtum, mil ta valed hakkasid paljastuma ja oli vaid aja küsimus, millal koorub välja tegelik Kevin Spacey. Ta valetas intervjuudes aastaid oma lapsepõlve ja noorusaja kohta. Ükskord sõnas ta, et murdis sõjakoolis õppides ohvitseri jalaluu, ta ei ole sõjakoolis kunagi õppinud, see olin mina. Mu vend võttis  minu elust fakte ja serveeris neid enda elu pähe, tekitades mulle probleeme. Ta jättis endast mulje kui mehest, kelle teater raske elu eest päästis,» jätkas Spacey vend.

Kevin Spacey
Kevin Spacey Foto: SUPPLIED BY XPOSUREPHOTOS.COM/SUPPLIED BY XPOSUREPHOTOS.COM/Scanpix

Kevin Spacey seksuaalse ahistamise juhtumid hakkasid päevavalgele tulema,  kui «Star Treki» näitleja, 46-aastane Anthony Rapp süüdistas Spaceyt seksuaalses ahistamises, mis leidis aset üle 30 aasta tagasi.

Anthony Rapp
Anthony Rapp Foto: Dennis Van Tine/starmaxinc.com/Starmax/PA Images/Scanpix

Rapp oli siis 14 ja Spacey 26 ning juhtum leidis aset Spacey New Yorgi korteris toimunud peol. Spacey vastas Rappi süüdistusele, et ta ei mäleta ahistamisjuhtumit, kuid ta palub vabandust.

Spacey sõnul oli ta aastaid biseksuaalne, kuid nüüd on talle selge, et on homoseksuaal.

Lisaks Rappile süüdistavad veel paljud mehed Spaceyt seksuaalses ahistamises, nende seas on ka neid näitlejaid, keda ta ahistas, kui töötas Londonis Old Vic teatris kunstilise juhina.

Möödunud nädala lõpul teatasid kaheksa menuseriaali «Kaardimaja» (House of Cards) tegijat ja näitlejat, et Spacey ahistas ka neid. Sapcey kehastab selles seriaalis poliitik Frank Underwoodi, kes läheb üle laipade. 

Spacey esindaja teatel võttis Spacey aja maha ja ta läks ravile, kuid ta ei täpsustanud, milline on ravi ja millises asutuses staar end ravib.

Fowleri sõnul ei tulnud talle venna Kevini nüüdne saatus üllatusena.

«Mina, Kevin ja meie õde Julie kasvasime üles kodus, kus ema meie eest ei seisnud ja meil oli neonatsist isa, kes arvas alati, et tal on õigus. Isal oli vägivaldne iseloom ja ta ei suutnud ühtegi töökohta hoida, elasime aeg-ajalt kitsikuses ja pidime sageli kolima,» meenutas vend.

Venna sõnul mõjus pidev kolimine ja koolide vahetamine nii talle, Kevinile kui õele halvasti.

«Kevinil ei tekkinud sõpru, teda peeti imelikuks, kuid ta ei teadnud siis, et ta on gei. Ta üritas sõbrustada minu sõpradega, kuid teda ei võetud omaks. Samuti ei nähtud teda mitte ühegi tüdrukuga. Mu vend sõnas aastaid hiljem, et ta iidolid olid Frank Sinatra ja Christopher Walken, kelle poole ta üles vaatas, need olid isa aseaine,» jätkas Fowler.

Fowleri sõnul suri nende ema Kathleen 2002. aastal ajukasvaja tagajärjel ja kui ta haige oli, ei julgenud ta lastele oma haigusest rääkida.

«Meie ema ei osanud meie, oma lastega suhelda. Ta ei osanud seda oma elu lõpuni. Mind painab seni tunne, et ma ei saanud emaga korralikult hüvasti jätta. Seda ei saanud ka Kevin ja meie õde Julie,» teatas Fowler.

Fowleri sõnul lõikas Kevin Spacey tema ja õega suhted läbi, kui kuulsaks sai ja aastaid oli kontakt katkenud ning alles viimastel aastatel hakkasid nad uuesti suhtlema.

Randy Fowler on kuulsust kogunud Rod Stewarti kehastajana. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles