Texase kirikutulistamises hukkus naine, kes oleks pidanud detsembris oma kuuenda lapse sünnitama

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Crystal Holcombe koos laste ja mehega
Crystal Holcombe koos laste ja mehega Foto: facebook.com

USA Texase osariigis Sutherland Springsi baptistikirikus hukkus eilses tulistamises vähemalt 26 inimest, kelle vanus ulatus viiest kuni 72 eluaastani.

USA meedia teatel kahtlustab politsei tulistamises 26-aastast Devin Patrick Kelleyt, kes 2014. aastal õhujõududest vallandati ja kes oma pere suhtes vägivaldse käitumise eest sõjakohtu alla anti.

Texase kirikutulistamise kahtlusalune Devin Patrick Kelley
Texase kirikutulistamise kahtlusalune Devin Patrick Kelley Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Tulistamise motiiv ei ole veel teada. Politsei teatel kandis kirikuliste pihta tule avanud mees kuulivesti ja kasutas automaatrelva Ruger AR.

Hukkunute seas oli ka kaheksandat kuud rase  Crystal Holcombe, kelle kuues laps pidi sündima  ühe kuu pärast.

Crystal Holcombe koos laste ja mehega
Crystal Holcombe koos laste ja mehega Foto: facebook.com

«Ta oli suurepärane ema, ta kasvatas oma lapsi ja kitsi ning tegi kodus kitsejuustu. Crystal oli naine, kes armastas maaelu ja loomi,» sõnas naaber Nick Uhlig, kes on Sutherland Springsis elanud aastakümneid.

Crystal Holcombe’i viiest lapsest kolm hukkus samuti kirikutulistamises.  Ülejänud kaks last said raskelt haavata, nende seisund on kriitiline, kuid arstide sõnul jäävad nad tõenäoliselt ellu.

Kirikutulistamises kaotasid elu ka Crystal Holcombe’i ämm Karla Holcombe ja äi Bryan Holcombe. Naise abikaasa John Holcombe jäi ellu, kuna ta ei olnud pühapäeval koos perega kirikus.

Kirikutulistamises kahtlustatav mees suri mõni aeg pärast juhtunut, kuid ta hukkumise asajolud on segased.

Politsei sõnul ei halastanud tulistamises kahtlustatav isegi väikeslastele, keda oli kirikuliste seas üsna palju.

San Antonio suurlinnast 50 kilomeetri kaugusel asuv Sutherland Springs on väike koht, kus on umbes 400 elanikku ning kus kõik tunnevad kõiki.

Erin ja Annette Johnson olid sinna kolinud vaid paar päeva enne tulistamist. Pere teatel tahtsid nad oma lapsed üles kasvatada maal vaikses ja idüllilises paigas, kuid pärast tulistamist kaaluvad nad sealt lahkumist.

«Oleme pärit suurlinnast ja arvasime, et Sutherland Springsis ei ole kuritegevust, kuid me eksisime,» teatasid Johnsonid.

Politsei teatel oli nüüdne tulistamine Texases üks hullemaid, kuna hukkus üle 20 inimese. 26 hukkunust 23 kaotasid elu kirikus, kaks kirikust väljas ja üks suri hiljem haiglas. 

Krimiuurijad Texase Sutherland Springsi baptistikirikus
Krimiuurijad Texase Sutherland Springsi baptistikirikus Foto: Jay Janner/AP/SCANPIX
Inimesed lohutamas üksteist pärast kirikutulistamist
Inimesed lohutamas üksteist pärast kirikutulistamist Foto: Jay Janner/AP/SCANPIX
Sutherland Springsis mälestati kirikutulistamises hukkunuid
Sutherland Springsis mälestati kirikutulistamises hukkunuid Foto: Nick Wagner/AP/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles