Weinstein ja Spacey ravivad end samas sõltuvusravikliinikus

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
The Meadows sõltuvusravikliinik Arizonas
The Meadows sõltuvusravikliinik Arizonas Foto: Kuvatõmmis/Youtube

USA meedia teatel ravivad seksuaalahistajad ja -ründajad, produtsent Harvey Weinstein ja näitleja kevin Spacey end samas paigas, Arizonas asuvas The Meadowsi sõltuvusravikliinikus.

The Meadows on umbes ühe tunni autosõidu kaugusel Phoenixist, asudes kõrbes, samas on seal kõik vajalik rehabilitatsiooniks, raviks ja puhkuseks olemas, kaasa arvatud  välibassein, aed ja jõusaal.

The Meadowsi sõltuvusravikliinik Arizonas
The Meadowsi sõltuvusravikliinik Arizonas Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Ühe kuu ravi hind on ligi 40 000 dollarit, mida saavad lubada endale rahaliselt heal järjel olijad. Selles raviasutuses on olnud näiteks golfimängija Tiger Woods, tennisist Selena Gomez ja modell Elle Macpherson. Keskuses ravitakse mitmesuguseid sõltuvusi ja foobiaid, alates ämblikekartusest kuni seksisõltuvuseni.

Kinnitamata andmetel valisid nii Weinstein kui Spacey 45 päeva pikkuse sõltlaste ravikuuri «Gentle Path», mis reklaami järgi aitab seksisõltuvusest järk-järgult vabaneda, kuid samas ravib ka hingehaavu ja stressi.

Harvey Weinstein
Harvey Weinstein Foto: Jordan Strauss/AP/SCANPIX
Kevin Spacey
Kevin Spacey Foto: imago stock&people/imago/Future Image/Scanpix

«Sõltuvused võivad inimese nurka suruda, see käib ka seksisõltuvuse kohta, mis tekitab ebaterveid käitumismustreid. Meie saame neile inimestele normaalse elu tagasi anda, ravimine toimub «pehmelt». Kui piltlikult väljendada, siis me ei kalla kedagi külma veega üle,» selgitas The Meadowsi kliiniku juht, sõltuvusravi arst Patrick Carnes.

Ta lisas, et «Gentle Path» on kokku pandud spetsiaalselt meesseksisõltlaste jaoks.

«Meie programm ei ravi välist, vaid minnakse sügavuti, täiesti probleemi algusesse. Kui ollakse põhjas, saab uus tõus ja paranemine tulla,» lisas sõltuvusravi arst.

Seksisõltlaste ravipaketis on ka hipoteraapia, mis on hobustega suhtlemine ja ratsutamine, kus patsient saab hobuste abil oma negatiivsetest käitumist- ja mõttemustritest vabaneda, aidates kaasa lähedastega suhete paranemisele.

Hobune
Hobune Foto: JAMAL SAIDI/REUTERS/Scanpix

Veel saab võtta kunstiteraapiat, erasessioone psühhiaatri ja psühholoogiga ning pereprogrammi, kuhu on kaasatud pereliikmed ja sõbrad, kes paranejat toetavad.

Weinstein suundus Arizona võõrutuskliinikusse juba oktoobri lõpul, Spacey möödunud nädalal.

The Meadowsi sõltuvusravikliinik Arizonas
The Meadowsi sõltuvusravikliinik Arizonas Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Kinnitamata andmetel ei ole Weinstein kogu aeg olnud nimetatud võõrutuskliinikus, vaid teda on nähtud Phoenixi restoranides einestamas ja poodides ostlemas.

Samuti olevat Weinstein ravi alguses rikkunud reegleid, saabudes grupiteraapiasse mobiiltelefoniga ja katkestanud teraapiat kõnede vastuvõtmisega, kuid kliinik lükkas need meedias ilmunud väited ümber.

Harvey Weinstein
Harvey Weinstein Foto: Globe Photos/Globe Photos/Sipa USA/Scanpix

Skandaal Spacey ümber lahvatas, kui «Star Treki» näitleja Anthony Rapp süüdistas teda üle 30 aasta tagasi aset leidnud seksuaalses ahistamises. Pärast seda teatasid veel mitmed mehed, et Spacey on neid ahistanud.

Anthony Rapp
Anthony Rapp Foto: AP/SCANPIX

Weinsteini süüdistab ligi 100 naisstaari aastakümneid kestnud seksuaalses ahistamises ja vägistamises, osa näitlejannade töölepingusse oli pandud punkt, et nad peavad kehalisi teeneid osutama. 

Sotsiaalmeediasse on ilmunud kommentaare, et kui Weinstein ja Spacey end tõesti samas kliinikus ravivad, siis ei saa sealt midagi head tulla, vaid need kaks meest võivad ahistamisplaane edasi sepitseda ning nüüd juba koos.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles