Kes on salapärane Kaia Kanepi voodisse maandunud tennisetreener Silver Karjus?

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Silver Karjus ja Kaia Kanepi
Silver Karjus ja Kaia Kanepi Foto: JOOSEP MARTINSON/Scanpix

1975. aastal sündinud tennisetreener Silver Karjus treenis Kaia Kanepit 2010. aastast 2012. aasta kevadeni. 13. novembril ilmub Kaia elulooraamat, kus avatakse nende suhte veelgi intiimsemaid tahke.

Märkimisväärne on fakt, et enne Kanepi treeneriks saamist oli Silver Karjus tuntud harrastustennisistina. Tõsi, tenniseringkondades teati teda juba pikka aega kui väga head tennisemängijat ja strateegi.

Karjusega treenitud kahe koostööaasta jooksul jõudis Kaia 20 maailma parima naistennisisti hulka.

Kuid selgus, et Silver Karjus ei olnud Kaiale ainult treener.

Järgneb tsitaat Kaia Kanepist kirjutatud raamatust «Reketiga tüdruk. Kaia Kanepi teekond Ameerika mägedel»:

«Rahapuuduse tõttu olen ma sunnitud sellel turniiril Silveriga ühes toas elama. Aga juba esimesel päeval, kui ma parajasti lõunauinakut teen, poeb ta minu voodisse. Ma ei ole Silverisse armunud ja mul pole tema kui mehe vastu õigupoolest mingeid soojemaid tundeid, aga ma lasen sellel siiski sündida. Mu elus pole juba ammu ühtki lähedast inimest olnud.»

Kaks aastat kehtnud treeneri-treenitava suhe lõppes aprillis 2012. Toona ütles Karjus avalikkusele, et koostöö Kaiaga sai lõppakordi sportlast nõustanud psühholoogi Mare Porgi tõttu, kes suunas väidetavalt tennisisti valesti.

"Aastapäevad tagasi, otsisin üles psühholoog Mare Porgi ja palusin, et ta aitaks meid. Suhtlesin temaga mõned korrad ka ise ja kuidagi vaikselt hakkasime pihta ning mingi hetk ma nägin, et vanker liigub valele poole. Tahtsin stoppkraani tõmmata, kuid mul ei õnnestunud enam. Väidan, et Kaia jäigi Mare Porgi lõksu ja sealt hakkasidki igasugused väiksemad lahkhelid. Ta on mõjutanud Kaiat nii palju, et mul ei ole võimalik enam koostööd teha," rääkis Karjus intervjuus ETV hommikuprogrammile "Terevisioon".

Pork olevat suunanud Silver Karjuse sõnul Kanepit karjääri lõpetamisele, mis oli Karjuse hinnangul vale. Nii tunnistaski treener, et sellise taktikaga ta selles meeskonnas enam osaleda ei soovinud.

Silver Karjus on koolipõlves harrastanud pallimänge, purjetamist, lauatennist, maadlust ja poksi. 1992. aastal tuli Karjus petangi paarismängus Eesti meistriks.

Tennisetreeninguid alustas Karjus 19aastaselt Rakvere Tenniseklubis. Ta on osalenud kohalikel liigatennise turniiridel.

Treenerina on Karjus töötanud 2005.-2007. aastani Suurbritannias ja pärast seda Eestis US Tenniseakadeemias. Silver Karjus tegutseb ka täna noorte talentide tennisetreenerina.

2010 anti Karjusele Eesti Kultuurkapitali kehakultuuri ja spordi sihtkapitali aastapreemia.

Silver Karjust pole seni õnnestunud kommentaariks tabada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles