Veeda talvepuhkus maailma kõige päikselisemas paigas

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Yuma Arizona osariigis
Yuma Arizona osariigis Foto: Chris Putnam / Alamy/ Vida Press

Kui ligihiiliv talvepimedus viib tuju alla ja külm ilm ei lase õues olekut nautida, tasub hakata mõtlema päikesepuhkusele. Maailmas on mõõdetud kõige päikeselisemad piirkonnad, kuhu saaksid talvepimeduse eest hõlpsasti peituda.

Ameerika edelaosa ja Aafrika kirdeosa on piirkonnad, kuhu jõuab Maailma Meteoroloogia Seltsi andmetel kõige rohkem päikesevalgust aastas, vahendas Travel and Leisure. See tähendab, et neis piirkondades ei esine pilvisust, udu ja vihma just kuigi tihti. Samuti pole neis kõrgeid mägesid, mis päikesevalgust piiraksid.

Kui otsid absoluutselt kõige päikeseküllasemat paika maailmas, siis peaksid suunduma Ameerika Ühendriikides Arizona osariigis asuvasse Yuma linna. Yumas on päikesevalgust tervelt 4000 tundi aastas. Lisaks on Yumas igapäevane keskmine päikesevalguse aeg 11 tundi. Teisel kohal päikesevalguse poolest on jällegi Arizonas asuv linn Phoenix, kus päikesevalgust on 3872 tundi aastas. Kolmandale kohale jõudis Aswani linn Egiptuses, kuhu jõuab 3863 tundi päikesevalgust aastas.

Kui aga soojus sind ei huvita ning otsid tõesti vaid päikesevalgust, tasub sammud seada polaaraladele. Polaaraladel on suveperioodil päikseline tervelt 24 tundi ja nii mitu kuud järjest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles