Kevin Spacey kaitsele asunud tuntud ajakirjanik saab sotsiaalmeedias nahutada

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gay Talese
Gay Talese Foto: imago stock&people/imago/Christian Thiel/Scanpix

USA tuntud ajakirjanik Gay Talese sattus sotsiaalmeedias rünnaku alla, kuna asus seksuaalses ahistamise süüdistatavat ja töö kaotanud näitlejat Kevin Spaceyt kaitsma.

85-aastane Talese sõnas väljaandele Vanity Fair, et tal on kahju «hukkamõistu hakklihamasinasse» sattunud Spaceyst ning skandaali algatanud näitlejal Anthony Rappil ei ole südametunnistust.

Gay Talese
Gay Talese Foto: imago stock&people/imago/PicturePerfect/Scanpix

«Ma vihkan kogu südamest Rappi, sest tema eesmärgiks oli Spacey maine hävitada ja ta karjäär lõhkuda. Väidetav ahistamisjuhtum leidis aset kaua aega tagasi, kus ta varem oli oma looga? Saagu lõpuks sellest üle, ta ei peaks sel teemal halama,» sõnas Talese.

Anthony Rapp
Anthony Rapp Foto: Chris Pizzello/AP/Scanpix

Rapp tegi möödunud nädalal avalduse, et Spacey ahistas teda seksuaalselt ja tahtis teda vägistada, kui ta oli vaid 14-aastane, sattudes siis 26-aastase Spacey korraldatud peole. Juhtum leidis aset 1986. aastal New Yorgis Spacey korteris.

Spacey teatas pärast Rappi avaldust, te ta ei mäleta juhtumit, kuid ta vabandab Rappi ees, kui ta teda ahistas ja solvas. Spacey tuli nüüd kapist välja teatega, et kui varem oli ta biseksuaal, sest tal oli nii nais-kui meespartnereid, siis nüüdseks on ta gei.

Spacey lootis, et juhtum on sellega lahendatud ja asi vaibub, kuid see kogus tuure ja veel mitu meest teatasid, et staar on neid ahistanud.

Kevin Spacey
Kevin Spacey Foto: Heiko Junge/Scanpix Norway/Scanpix

Lõpuks teatas maailma suurim multimeediakeskkond Netflix, mis teeb poliitilist menuseriaali «Kaardimaja», milles Spacey peaosa, poliitik Frank Underwoodi mängis, et Spacey on ahistanud ka selle seriaali tegijaid ja nad lõpetavad temaga koostöö.

Kaader seriaalist «Kaardimaja», pildil Kevin Spacey
Kaader seriaalist «Kaardimaja», pildil Kevin Spacey Foto: BRIAN HARKIN/NYT/Scanpix

Talese teatel jälgib ta Spacey ümber toimuvat ja tema arvates on kuskil jõud, kelle eesmärgiks on ta alatiseks hävitada.

Gay Talese
Gay Talese Foto: Steve Eichner/Scanpix

«Tahan küsida Spaceylt, et kuidas ta end tunneb, kui ta pikaajaline edukas karjäär on nüüd hävitatud. Keegi arvab, et Spacey käitus aastaid tagasi lühiajaliselt valesti ja tal on nüüd õigus tema aastatepikkune raske töö hävitada. Tal ei ole seda õigust,» teatas ajakirjanik.

Talese seisukoht on saanud sotsiaalmeedias palju vastukaja, enamik kommentaaridest mõistavad ta hukka.

«Kas Gay Talese ei saa aru, et Kevin Spacey ohvrid pidid aastakümneid elama teadmisega, et Spacey neid ahistas ja nad pidid selle koha pealt suu kinni hoidma,» oli Joseph Wulfsohni kommentaar Twitteris.

Kimberlee Kruesi kirjutas oma tviidis: «Mul on parem idee: paneme Gay Talese ja Kevin Spacey samasse ruumi kinni ja ei lase neid enam kunagi välja, sest and mõlemad on ahistajad».

David Hill kirjutas, et Gay Talese on juba nii vana, et ta on vist seniilseks muutunud ja ei suuda vahet teha, mis on ahistamine ja mis mitte. 

Talese esindaja teatel ei soovi ajakirjanik oma seisukohta rohkem kommenteerida.

Gay Talese (sündinud 7. veebruaril 1932) on USA ajakirjanik, kes töötas pikka aega väljaannetes The New York Times ja Esquire. Ta kõige kuulsamad persoonilood on pesapallimängijast Joe DiMaggiost ja lauljast Frank Sinatrast.

Talese on Lõuna-California ülikooli loova kirjutamise magistriprogrammi õppejõud. 

Gay Talese
Gay Talese Foto: imago stock&people/imago/Christian Thiel/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles