Poega kaitsev uudisteankur Kevin Spaceyle: te olete seksuaalkiskja (6)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kevin Spacey
Kevin Spacey Foto: LaPresse/Gian Mattia D'Alberto/LaPresse/Scanpix

Sõltuvusravi kliinikus ravil viibiva Oscari laureaadi Kevin Spacey vastu kerkib järjest uusi süüdistusi, New York Times on avaldanud endise Bostoni teleuudiste ankru Heather Unruhi pihtimuse, kelle toona 18-aastast poega Spacey seksuaalselt ründas.

Intsident leidis Unruhi kinnitusel aset Nantucketi Club Car restorani baariosas läinud aasta juulis.

Heather Unruh koos oma advokaadi Mitchell Garabedianiga
Heather Unruh koos oma advokaadi Mitchell Garabedianiga Foto: JOSEPH PREZIOSO/AFP/Scanpix

«Kevin Spacey tõi talle baarist ühe joogi teise järel ja kui mu poeg purju jäi, ründas teda seksuaalselt,» kirjeldab uudisteankur.

Pressikonverentsil kirjeldas oma last kaitsev ema intsidenti detailselt. Pärast seda, kui näitleja oli noormehele ohtralt jooke ostnud, asetas ta käe poisi pükstele ja käperdas ta genitaale.

Heather Unruh
Heather Unruh Foto: Bill Sikes/AP/Scanpix

Tõsi, noormees oli Spaceyle valetanud, et on 21 aastat vana, mitte 18. Sellele vaatamata poleks vanem mees tohtinud nooremat sellisel moel katsuda, sest nõusolekut keegi talle selleks polnud Unruhi sõnul andnud.

Ruumis oli intsidendi toimumise hetkel viibinud päris palju inimesi. Pärast seda, kui Spacey oli poissi käperdanud, oli too püüdnud oma kehaga mehest eemale nihkuda, et sel moel kätt eemale tõrjuda. Seejärel oli ta lihtsalt kangestunud, ütles Unruh.

«Kevin Spacey nõudis, et poiss läheks temaga koos ühele hiljem toimuvale erapeole, et seal edasi juua,» kirjeldas Unruh. Siis oli näitleja suundunud tualetti ning üks lähedal viibinud naine, kes silmas uudisteankru poega värisemas, tuli noormehe juurde ning soovitas tal «joosta nagu jalad võtavad».

Poiss jooksiski nii kiiresti kui suutis vanaema majja, kus kõneles juhtunust oma õele. Koos otsustasid nad teha telefonikõne emale, et juhtunust teatada.

Pöördudes otse Kevin Spacey poole, ütles uudisteankur Unruh: «Häbi teile selle eest, mis te mu lapsele tegite. Te olete seksuaalkiskja. Teie teod on kriminaalsed.»

Naise sõnul ei olnud Kevin Spaceyl mingit õigust tema last seksuaalselt rünnata.

Heather Unruh
Heather Unruh Foto: JOSEPH PREZIOSO/AFP/Scanpix

«Mingit nõusolekut keegi talle ei andnud,» kinnitas pisaraid tagasi hoidev ema. Ta loodab, et näitleja saab oma teo eest vanglakaristuse.

Kevin Spacey vastaste süüdistuste saaga algas 29. oktoobril, mil näitleja Anthony Rapp süüdistas oma vanemat kolleegi seksuaalses väärkohtlemises 31 aastat tagasi, mil Rapp oli vaid 14-aastane.

Anthony Rapp
Anthony Rapp Foto: Dia Dipasupil/AFP/Scanpix

Sellest alates on oma sarnaseid lugusid päevavalgele toonud veel terve rida mehi, kellele Spacey erinevatel kümnenditel seksuaalselt lähenenud on või selleks katseid teinud.

Spacey eitas Anthony Rappi kirjeldatud intsidendi toimumist, kuid tuli samas kapist välja teatega, et on gei.

Ta on eitanud veel mõningaid tema vastu esitatud süüdistusi, kuid otsinud samal ajal «ravi» Arizonas asuvas The Meadowsi sõltuvusravikliinikus, täpsustamata, mille vastu. Spacey valis ravikuuri «Gentle Path», mis reklaami järgi aitab seksisõltuvusest järk-järgult vabaneda, kuid samas ravib ka hingehaavu ja stressi.

Rappi esitatud süüdistuste ilmsikstuleku järel kõrvaldas Netflix Spacey rollist teleseriaalis «Kaardimaja».

Kaader seriaalist «Kaardimaja», pildil Kevin Spacey
Kaader seriaalist «Kaardimaja», pildil Kevin Spacey Foto: David Giesbrecht/AP/Scanpix

Spacey kõrvaldatakse ka 1976. aastal surnud naftamagnaat Paul Getty eluloolisest intsidendist kõnelevast, juba valmis tehtud filmist. Tema esitatud rolli teeb kordusena uuesti näitleja Christopher Plummer.

Christopher Plummer (vasakul) ja Kevin Spacey
Christopher Plummer (vasakul) ja Kevin Spacey Foto: Stringer/Reuters/Scanpix
Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles