Top 5: kas lavastatud või päris ehk Eesti filmiajaloo kõige intiimsemad kaadrid

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rasmus Kaljujärv ja Hele Kõrve intiimstseen filmist «Mina olin siin»
Rasmus Kaljujärv ja Hele Kõrve intiimstseen filmist «Mina olin siin» Foto: Youtube / Kuvatõmmis

Eesti filmimaastik on kihama löönud ja viimasel ajal jõuab kinolinale kohalikke filmipärle rohkem kui seeni pärast vihma. Elu24 toimetus valis välja viimaste aastate mahlakaimad filmistseenid. Kas lavastatud või päris - seda saab juba igaüks ise otsustada. 

«Somnabuul» - Sulev Keeduse 2003. aastal valminud draamas mängis jõulise rolli VAT teatri näitlejanna katariina Unt. Film võitis aastal 2004 rahvusvahelisel filmifestivalil «Baltic-o-Balcan» peapreemia.

«Minu näoga onu» - Selle aasta septembris kinolinale jõudnud tragikomöödias tegi julge näitlejasoorituse peaosaline Rain Tolk koos filmiparneri, armastatud näitlejanna Evelin Võigemastiga. Filmi intiimne kaader on äärmiselt tõetruult lavastatud. 

«Kertu» - Ilmar Raagi filmid ei jäta kedagi külmaks. Ilus ja valus draama «Kertu» esilinastus 2013 aasta oktoobris. Filmis keelatud Mait Malmsteni ja Ursula Ratasepa armastusestseen oli kindlasti üks kaunimaid. 


«Klassikokkutulek» - 2016. aastal esilinastunus komöödia, mis purustas publiku rekordi, oli täis teravat Eesti huumorit, suurepäraseid näitlejarolle ja hoogsaid kaadreid. 

«Mina olin siin» - Ilmar Raagi ja René Vilbre film, mis põhineb kirjaniku Sass Henno romaanil «Mina olin siin. Esimene arest». Filmi peaosas mängis Rasmus Kaljujärv ja naisrollides võis näha Tallinna Linnateatri näitlejannat Hele Kõrvet, kelle intiimstseen on kindlasti üks meeldejäävamaid. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles