Iisraeli luurefirma vabandas Harvey Weinsteini heaks töötamise pärast

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harvey Weinstein
Harvey Weinstein Foto: Globe Photos/Globe Photos/Sipa USA/Scanpix

Iisraeli luurefirma, mis kogus Hollywoodi produtsendi Harvey Weinsteini jaoks andmeid naiste kohta, kes süüdistavad Weinsteini seksuaalses ahistamises ja vägistamises, vabandas nüüd kuulsa produtsendi heaks töötamise pärast.

USA väljaanne New Yorker teatas selle nädala alguses, et Weinstein palkas firma Black Cube, mis reklaamib end kui Iisraeli luure Mossadi eksagentide firmat.

Harvey Weinstein
Harvey Weinstein Foto: Globe Photos/Globe Photos/Sipa USA/Scanpix

Firma lehekülje kohaselt tegelevad nende agendid äriliste, eraeluliste ja juriidiliste probleemidega, mis tuleb delikaatselt lahendada. Black Cube'i teatel on nad neile, keda nad Weinsteini käsul jälgisid ja kelle kohta infot kogusid, vabanduse võlgu.

«Me vabandame nende ees, kes meie tegevuse tõttu kannatasid. Üldjoontes on meil  häbi, et selle töö vastu võtsime,» teatas Black Cube juhatusse kuuluv Asher Tishler Iisraeli uudistesaatele antud intervjuus.

Tishler lisas, et ta ei ole kõigega kursis, mida nende firma töötajad Weinsteini heaks tegid.

«See oli tavaline jälgimistöö, kuid kui sellega kaasnesid probleemid ja võimalikud seaduserikkumised, siis sellest tööst loobuti,» selgitas Black Cube’i esindaja.

Tishleri teatel antakse Weinsteini poolt nende firmale makstud tasu heategevusorganisatsioonidele, mis abistavad ahistatud ja vägistatud naisi.

New Yorkeri andmetel on teada näiteks see, et Black Cube’i agendid jälgisid pidevalt näitlejanna Rose McGowanit, saates temaga vestlema ühe oma agendi, kes üritas naiselt saada teada, kas tal on Weinsteini vastu midagi plaanis.

Rose McGowan
Rose McGowan Foto: USA TODAY Network/USA TODAY Network/Sipa USA/Scanpix

McGowan on üks neist naistest, keda Weinstein väidetavalt vägistas ja näitlejanna lubas selle paljastada. Skandaali puhkedes oli McGowan üks esimesi, kes avalikkuses tuntud produtsendi vastu astus ja teatas, et oli tema ohver.

Weinsteini süüdistab seksuaalses ahistamises ja vägistamises ligi 100 naist, ahistamisjuhtumid leidsid aset rohkem kui 30 aasta jooksul.  Tema süüdistajate seas on näiteks Angelina Jolie ja Gwynteh Paltrow.

Angelina Jolie
Angelina Jolie Foto: Andy Kropa/AP/Scanpix

Weinsteini sõnul ei ole ta kedagi ahistanud ega vägistanud, vaid naised olid temaga vabatahtlikult.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles