Kanadas tõi alasti inimeste tekitatud liiklusõnnetus päevavalgele inimröövi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viisik
Viisik Foto: /Caters News Agency/Scanpix

Kanada politsei teatel toimus selle nädala alguses kummaline liiklusõnnetus, milles  viie alasti inimesega sõiduauto sõitis meelega sisse veoautole.

Kanada politsei teatel leidis juhtum aset Edmontonist lõunasse jääva Nisku teel, kus valge BMW põrkas kokku suure veoautoga, edastab The Guardian.

BMWs oli viis inimest, kes kõik olid alasti hoolimata sellest, et väljas sadas lund ja temperatuur oli miinus kümme kraadi.

Uurimine näitas, et alasti olnud, kes sündmuskohal arreteeriti, olid tarbinud nii alkoholi kui narkootikume.

«Juhtum sai tegelikult alguse 20 minutit enne liiklusõnnetust, kui viis alasti inimest panid toime inimröövi, sundides oma autosse vanemaealise mehe, tema tütre ja tütre väikelapse, kes on kuuenädalane. Mees pandi BMW pagasiruumi, kust ta sõidu ajal välja pääses ja põgenes. Ka naisel õnnestus koos lapsega autost enne liiklusõnnetust välja pääseda,» teatas politsei esindaja.

Nisku teel sõitnud isik nägi tee ääres meest, kes oli paljajalu ja kergelt riides  ning ta võttis mehe oma autosse ning natuke hiljem võttis ta ka naise ja lapse autosse.

Kanada meedia teatel päästis mehe, naise ja lapse firma Leduc Plumbing  and Heating omanik Derek Scott.

«Mulle jäi silma, et need inimesed olid paljajalu ja kergetes riietes. Novembris on juba talv ja lumi maas, seega oli kummaline neid nii näha ja ma sain aru, et nad vajavad abi,» teatas Scott hiljem meediale.

Politsei teatel tekitasid alasti ja joobes inimesed meelega liiklusõnnetuse, olles alkoholi- ja narkouimas. Kahe auto kokkupõrke jõud oli nii suur, et autod paiskusid kraavi. Üllataval kombel pääsesid BMWs olnud viis alasti inimest vigastusteta. Kahe auto kokkupõrke ajal röövtuid enam autos ei olnud. 

«Neid viite ei huvitanud, kas nad on alasti või mitte. Kaks naist muutusid kinnivõtmisel agressiivseks ja nad ei tahtnud autost väljuda, nende väljatõmbamiseks oli vaja mitut politseinikku. Teise autoga kokku sõitmine oli nende jaoks meelelahutus,» sõnas politsei esindaja.

Viisik
Viisik Foto: /Caters News Agency/Scanpix

Viisiku ohvrid, vanem mees, noor naine ja tema laps BMWs olles vigastada ei saanud.

Politsei teatel oli kinni võetud viie inimese seas mees, kaks naist ja kaks naissoost alaealist ning kolm täiskasvanut jäeti vahi alla. Alaealised lubati pärast ülekuulamist koju ja neile süüdistust ei esitatud.

27-aastane mees, 35- ja 30-aastane naine astusid kohtu ette, neid süüdistatakse inimröövis ja arreteerimisel vastupanu osutamises.

Veel ei ole selge, miks joobes viisik kolm inimest röövis. Oletatakse, et viisik üritas röövitud kolmikut tappa, kuid mis põhjusel, ei ole veel teada.

«Praegustel andmetel oli  tegemist ettekavatsetud inimrööviga, röövijad ja ohvrid olid varasemast tuttavad. Kuna uurimine käib, siis ei ole võimalik rohkem informatsiooni anda,» teatas Edmontoni politsei esindaja.

Kanada politsei
Kanada politsei Foto: Ben Nelms/The Canadian Press/PA Images/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles