Mehele saadeti kalli elektroonika asemel koristaja tööriist

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Man mopping floor Royalty free: For comercial usage price on demand
Man mopping floor Royalty free: For comercial usage price on demand Foto: West Coast Surfer/picture alliance / moodboard

24-aastane Wolverhamptonis elav Aaron Gander oli säästnud rohkem kui ühe oma kuusissetuleku ja ootas pikisilmi tellitud tippklassi arvutit Razer, vahendab The Sun.

Maailma suurimast internetikaubamajast Amazon 2400 naela maksnud spetsiaalse mängude mängimiseks mõeldud arvuti tellinud mees ehmatas end kangeks, kui leidis pakki avades sealt 20 naela maksva E-Cloth´i sügavpuhastusmopi.

«Pakk tunduski kahtlaselt kerge,» ütles Aaron.

Kahtlust äratas isenerist Aaronis kohe ka see, et saadetis polnud tavapärases Amazoni kirjadega pakendis. Samuti ei sisaldanud karp mingit müüja sõnumit ega dokumentatsiooni.

Kui mees uuris lähemalt aadressilipikut, sai ta aru, et sellega on kellegi kuri käsi midagi toimetanud. Talle tundub, et see on õige pakendi pealt «maha kooritud» ja kleebitud teisele pakendile, mis temani jõudis.

Kuid selgub, et taolise juhtumi korral pole kliendil sugugi kerge saada uut eset kaduma läinu asemele, samuti ei maksa loota kaotatud rahasumma kohesele tagastamisele.

Amazoni klienditeenindusest öeldi talle, et juhul kui kliendi meelest pakk ära on vahetatud, peaks ta pöörduma politseisse.

Sealt omakorda öeldi, et juhtumi eest vastutab siiski Amazon, sest arvuti meheni ei jõudnudki.

Aaroni sõnul kontakteerus ta politseiga korduvalt ja sai iga kord samasuguse vastuse.

«Mulle öeldi, et kuriteost teatamine on Amazoni kohus, kuna vara omastati sel ajal, kui nemad selle eest vastutasid. Kui internetis asja uurisin, selgus, et samasugune intsident on juhtunud ka paljude teiste inimestega.»

Aaronil soovitati mopp Amazonile tagasi saata, mida mees ka tegi. Lõpuks nõustus jaemüügikett talle ka kahjud hüvitama.

Kuid Aaron soovib inimesi hoiatada, et ringi võivad liikuda pakitoojatena esinevad kelmid, kes saadetisi prahiga asendavad.

Ta ütles, et sellisel juhul võib petetud klient leida end olukorras, kus keegi teda tegelikult ei aita.

«Pank ei soostunud abi osutama, politsei ei saanud seda teha ja ka Amazonis ei oldud alguses nõus seda tegema,» tõdeb ta. «Mul on hea meel, et neil lõpuks terve mõistus koju tagasi saabus.»

Amazoni veebikaubamajast öeldi väljaandele, et nad on juhtumist teadlikud, kuid ei soovi seda kommenteerida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles