Remo Savisaar avaldas lummava võidufoto kohta kaks ootamatut detaili

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Remo Savisaar
Remo Savisaar Foto: Remo Savisaar / Facebook

Loodusfotograaf Remo Savisaar võitis rahvusvahelisel konkursil Nature Photographer Of The Year maastikufotode kategoorias esikoha.

Savisaar tunnistas «Ringvaates», et hea foto saamiseks on lisaks suurele tööle vaja õnne ja seda tal tookord ka oli.

«See pilt sündis eelmisel suvel juunikuus, kui sai mindud Briti kolleegiga, professionaaliga, rappa. Me läksime sinna juba õhtul, sest me teadsime, et aeg on lühike. See pilt on tehtud kell kaks öösel. Enne seda pilti märkasin, et millegipärast mu fotokotile oli midagi valget tekkinud. Mõtlesin, et mis see on - kas laps on piima natuke peale ajanud? Aga see oli jää! Inglane ei olnud selleks temperatuuriks üldse valmis,» meenutas Savisaar.

Savisaar seletas, et vaatepilt oli tol ööl võimas ja maastiku värvid muutusid iga minutiga. Pildilolev hetk kestis maksimaalselt viis minutit.

«Minu jaoks tegi selle pildi see külm esiplaan ja soe taevas. Pilt on tehtud kaks tundi enne päikesesetõusu ja kogu aeg see valgus muutus,» ütles Savisaar.

Briti professionaalne fotograaf magas aga auhinnapildi sõna otseses mõttes maha.

«Tal oli nii külm ja väsinud, nii et ta puges magamiskotti ja selle hetke ta magas maha,» muigas Savisaar. «Pilt on tehtud 14. juunil ja kuna fotokoti peal oli jää, siis meil läks tõesti nii külmaks.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles