Ameeriklanna sõnul langes ta 16-aastasena USA endise presidendi George H W Bushi käperdamise ohvriks

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
George H W Bush
George H W Bush Foto: KEVIN LAMARQUE/Reuters/Scanpix

Ameeriklanna Roslyn Corrigan teatas USA meediale, et ta oli vaid 16-aastane, kui USA endine president, siis 79-aastane George H W Bush ta istmikku katsus.

Praegu 30-aastase Corrigani teatel leidis see ahistamisjuhtum aset 2003. aastal Texases, kus ta poseeris pildil koos Bushiga.  Seal toimus USA Luure Keskaegntuuri (CIA) töötajate nõupidamine, millel Corrigan oli koos oma ema ja isaga, kes töötas CIAs analüütikuna.

George H W Bush
George H W Bush Foto: PAT SULLIVAN/AP/Scanpix

Naise teatel ei ole ta varem sellest rääkinud, kuid seoses teista sarnaste lugude avalikuks tulemisega otsustas ta avaldada ka enda oma.

«Minu esimene reaktsioon oli paanika, kui Bush käe mu istmikule pani. Siis tuli üllatus ja ma vaatasin oma ema suunas, kuid Bush hoidis ikka kätt mu istmikul. Mida ma teismelisena oleksin talle öelnud? Kas nii, et kuule kutt, sinu käsi ei pea olema minu tuharatel,» sõnas Corrigan.

Ameeriklanna sõnul ei võtnud Bush kohe pärast ühisfoto tegemist kätt ära, vaid pigistas ta ühte tuharat.

Bushi pressiesindaja Jim McGrath sõnas, et endine president vabandab kõigi ees, keda ta nimetatud foto tegemise ajal solvas või kellega valesti käitus.

Corrigan on kuues naine, kes süüdistab George H W Bushi ahistamises.

McGrathi teatel on Bush juba väga eakas, liikudes viimased aastad vaid ratastoolis, kuid 2003. aastal Texases aset leidnud fototegemise ajal ta veel ratastoolis ei olnud.

George H W Bush
George H W Bush Foto: Bob Levey/AFP/Scanpix

«Bush on mitmel sündmusel inimestega koos fotosid teinud, kuid kuna teised seisavad püsti, siis ei saa ta neil õlgade ümbert kinni võtta  ja pihast hoidmine on raske, seega võib vahel tõesti ta käsi natuke allapoole langeda,» selgitas esindaja.  

Kinnitamata andmetel kannatab Bush kerge dementsuse all.

George Herbert Walker Bush oli president Ronald Reagani ajal 1981- 1989 asepresident ning 1989 -1993 USA 41. president.

Ta läks ajalukku sellega, et sõdis Iraagis ja allkirjastas Kanada ja Mehhikoga Põhja-Ameerika Vabakaubanduse Lepingu (Nafta).

George H W Bushile järgnes USA 42. Presidendina Bill Clinton, kes oli võimul 1993 – 2001.

Bill Clinton
Bill Clinton Foto: Andy Kropa/AP/Scanpix

George H W Bushi poeg George Walker Bush oli USA 43. president 2001 – 2009.

George W Bush
George W Bush Foto: Mandel Ngan/AFP/Scanpix

USAs lahvatas seksuaalse ahistamise skandaal oktoobris, kui ilmus mitu uuriva ajakirjanduse artiklit, kuida tuntud produtsent Harvey Weinstein näitlejannasid on aastakümneid seksuaalselt ära kasutanud.

Harvey Weinstein
Harvey Weinstein Foto: Globe Photos/Globe Photos/Sipa USA/Scanpix

Sellele järgnesid seksuaalse ahistamise süüdistused näitleja Kevin Spacey aadressil, kes nüüdseks on sõltuvuskliinikus ravil ning on kaotanud nii maine kui töö.

Kevin Spacey
Kevin Spacey Foto: /imago/Rideaux-PicturePerfect/Scanpix

Lisaks on veel mitmete elualade esindajad, kaasa arvatud poliitikud ja sportlased,  toonud pinnale seksuaalse ahistamise juhtumeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles