400 kilo kaaluv trummide kuningas o-daiko reisib erilisel moel

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kodo trummid.
Kodo trummid. Foto: promo

400 kilo kaaluvat pooleteise meetrise läbimõõduga o-daiko trummi, mis tekitab supersügava heli, pole kontsertreisil kerge ei transportida ega mängida.

Trumm o- daiko on kahtlemata estivali «Orient» raames Nokia kontserdimajja jõudva maailma suurima trummishow kirkaim täht, mis kontserdi korraldaja Reno Hekkonensi sõnul saab ka erikohtlemise.

«Sellel trummil on vaja reisimiseks viis korda viis meetrit suurt kasti, mille seinte külge ta trossidega selliselt rippuma kinnitatakse, et ta transportimisel kogemata mingit lööki ei saaks ja pinge tõttu ei puruneks. Võib öelda, et see trumm reisib ühest paigast teise õhus rippudes.»

Trummi kast on nii suur, et seda saab vedada ainult suure treileriga, mille päraluugist mahub seda sisse-välja tõstma.

Ka o-daiko mängija peab olema väga vastupidav ja jõuline, suurepärases füüsilises vormis mees. Hekkonensi sõnul harjutatakse enne selle juurde jõudmist päris kaua ja tavaliselt valitakse trummide kuninga mängijad välja kogenud trummimängijate seast.

Kodo etendus kätkeb endas kümnete eri suuruses trummide, flöötide ja muude instrumentide efektset lavastust ning selles on oluline roll ka tantsul ja kostüümidel.

Lavastuse 11 osa nõuavad esinejatelt ülimat sünkroonsust ja rütmitunnetust.

Trupp valmistub tuuriks Jaapanis Sado saarel, kus asuvad Kodo kodu ja juured.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles