Video: surfanud briti arst virutas teda rünnanud haile täiest jõust vastu nina

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Charlie Fry
Charlie Fry Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Paar kuud tagasi Austraaliasse elama kolinud briti arst pääses surfamise ajal teda rünnanud hai käes, virutades talle täiest jõust vastu nina.

25-aastase Charlie Fry teatel on surfamine ta lemmikharrastus ning juhtumi ajal oli ta seda harrastamas Sydneyst põhja jääva Avoca ranna vetes, edastab AFP. 

Mees märkas tegevust nautides järsku, kuidas suur hai veest välja hüppas ja teda hammustada üritas.

Surfaja ja hai
Surfaja ja hai Foto: /Caters News Agency/Scanpix

«Olin laineharjal ja hakkasin paremale pöörama, kui nägin suurt haid, suu lahti ja teravad hambad paistmas. Andsin talle enda päästmiseks täiest jõust löögi vastu nina. Hüüdsin sõpradele, et hai ja et nad end päästaksid,» lausus mees.

Charlie Fry
Charlie Fry Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Briti sõnul viis ta end enne Austraaliasse kolimist haiohuga kurssi ja õppis Youtube’i videote abil, kuidas hairünnaku puhul käituda.

Ta võttis õppust ka austraallasest surfaja Mick Fanningi karmist kogemusest, kes 2015. Aastal Lõuna-Aafrikas sattus surfivõistluse ajal haiga kokku ja lõi suurt kala täiest jõust.

Mick Fanning
Mick Fanning Foto: IROZ GAIZKA/AFP/Scanpix

«Kui mina ja minu sõbrad tegime surfamisega algust, vaatasime Mick Fanningi surfivideoid, et meistrilt õppida. Oli ka video, milles staar rääkis, kuidas ta hai käest pääses, lüües talle tugevalt vastu nina. Nüüd tegin mina tänu sellele videole sama. Mick, kui sa mind kuuled või näed, siis tea, et olen sulle õlle võlgu. Tänan sind,» teatas briti arst sotsiaalmeedias.

Mick Fanning
Mick Fanning Foto: XPOSUREPHOTOS.COM/XPOSUREPHOTOS.COM/Scanpix

Fry käsi sai hai rünnakus vigastada, kuid mitte eluohtlikult.

«Hai rünnaku ajal toimus kõik aegluubis. Pidin kiiresti mõtlema ja veel kiiremini tegutsema. Andsin löögi ja põgenesin nii kiiresti, kui suutsin,» lisas britt.

Sydney rannavalve märkas hiljem ülelennul Avoca ranna lähistel umbes kolmemeetrist haid. Tegemist on piirkonnaga, kus aastate jooksul on hai tähelepanekuid olnud kõige rohkem.

Fry teatel ta selle haiintsidendi tõttu surfamisest ei loobu, kuid järgmisel korral läheb teise kohta surfama, mitte enam Sydney Avoca rannavette.

Austraalias tuleb igal aastal ette umbes kümme hairünnakut ja  kesmiselt hukub üks inimene.

Pärast hairünnakut sulgesid Sydney võimud Avoca ranna ja piirkonda jälgib rannavalve. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles