Kanepi vs. Kontaveit suurmatš: mida ennustavad tuntud tennisespetsid?

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Galerii: Kaia Kanepi ja Anett Kontaveit Fed Cup`il 2015 Tallinnas
Galerii: Kaia Kanepi ja Anett Kontaveit Fed Cup`il 2015 Tallinnas Foto: Viktor Burkivski

Ennustused 21. novembril Saku Suurhallis toimuvale suurkohtumisele Kaia Kanepi ja Anett Kontaveiti vahel kõiguvad seinast seina. Küsisime, mida arvavad eelseisvast matšist tennisehuvilised Urmas Sõõrumaa, Evelyn Sepp ja Erki Nool.

Keda ennustavad tuntud tennisistid 21. novembril toimuva Kanepi-Kontaveit matši favoriidiks?

Kauaaegne tennisefanaatik, Tere Tennisekeskuse omanik Urmas Sõõrumaa ütleb, et tema tulemuste ennustamisega reeglina ei tegele.

Urmas Sõõrumaa
Urmas Sõõrumaa Foto: ERR

«Aga kui nüüd veidi analüüsida, siis arvan, et tuleb päris võrdne mäng. Nad on praegu üsna võrdsed tasemelt. Kummalgi on teise ees tugevusi. Kui Kaia on füüsiliselt natuke tugevam, siis Anett jälle psüühiliselt natuke üle.»

Kas Urmas Sõõrumaa ise kavatseb mängu vaatama minna?

«Hetkel ma ei oska veel öelda, kas viibin sel kuupäeval Eestis. Aga kui viibin, siis igal juhul,» lubab ettevõtja.

Aastaid tennist mänginud ja tennisest huvitunud Evelyn Sepp ütleb, et on eelseisvast mängust väga põnevil.

Evelyn Sepp
Evelyn Sepp Foto: Konstantin Sednev/PM/Scanpix Baltics

«Ootan kohtumisest eelkõige kompromissitut, maailmatasemel tippsportlaste heitlust kodupubliku ees, mida juhtub väga harva ja mis kõik kokku on vaieldamatult ajalooline hetk nii Eesti spordi- kui kultuuriloos.

Lihtne loogika ütleb, et parem on see, kelle edetabelikoht on parem, aga teavad küllap mõlemad oma kogemustestki, et alati on võimalik võita endast palju kõrgemal kohal olevat mängijat ja alati on võimalik kaotada endast oluliselt nõrgema tabelikohaga mängijale. Seega võidab kahtlemata Eesti tennisepublik, ja sport, ja kindel on see, et mäng viiki ei jää.»

Evelyn Sepp lisab, et vaid üks mängijatest saab olla sellel päeval parem. Tal on rohkem õnne, ta närvid peavad pingele vastu ja ta tunneb mängust rohkem rõõmu kui teine.

«Nii see lihtsalt läheb. Anett tegi imelise aasta esimese poole, kuid heitles teises pooles stabiilsusega ja oli tulemuse mõttes madalseisus. Aga mänguliselt ikkagi väga-väga hea.

Kaia startis alles suve alguses ja tegi jällegi väga emotsionaalse ja ilusa tagasituleku. Neljanda comeback’i, vist. On praegu suurepärases mänguvormis, paistab rõõmus ja emotsionaalselt vaba.

Seega tuleb  21. novembril lihtsalt kohale minna ja varuda õhtu tennisepeoks. Ja suured tänud ka kõigile neile, tänu kellele see sündmus üldse juhtuda saab! Loodan, et naudivad kõik – nii osalejad kui pealtvaatajad.»

Poliitiku ja olümpiavõitja Erki Noole peres on seoses mängu tulemuste ennustamisega sündinud isa-poja vastasseis. Erki pakub võitjaks Kanepit, iga päev tennisemänguga tegelev poeg Kontaveiti.

Erki Nool
Erki Nool Foto: Peeter Langovits/Postimees

«Viimaste turniiride põhjal on Kanepi näidanud teatavat stabiilsust,» põhjendab endine tippsportlane isiklikku eelistust.

Samas mõtiskleb ta, et tennises mängib kindlasti rolli ka see, kumb mängijatest on saanud enne olulist kohtumist rohkem puhata.

«Selles mõttes justkui langeb kaalukauss Kontaveidi kasuks, sest tema on saanud pikemalt taastuda. Kuid jaa, mina isiklikult panustaksin siiski Kanepi võidule.»

Olümpiapronks ja endine kahevõistleja, ettevõtja Allar Levandi ennustab samuti tasavägist mängu.

Allar Levandi
Allar Levandi Foto: Mihkel Maripuu

«Mis seal ikka. Mängitakse 3 setti, üks neist võidab ühe, teine teise, kolmandas vajutavad mõlemad pedaalid põhja,» resümeerib ta.

Võidab tema arvates Kanepi.

«Eks see kohvipaksu pealt ennustamine ole, aga selline tunne on, et Kaia on hetkel kõvem. Elab teist noorust, mängib hästi.»

Allar Levandi kunagine koondisekaaslane, Eesti Suusaliidu juhatuse liige, samuti tennisepisikust nakatunud Ago Markvardt ütleb, et võidab see mängija, kes sel päeval mängu tõsisemalt võtab.

Ago Markvardt
Ago Markvardt Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht/Scanpix

«Kui kuulata ja vaadata, mida päris profid asjast räägivad, näiteks Margus Uba, siis Anettil oleks nagu hetkel särtsu rohkem. Eks näis, kas Kaia kogemused ja vaist trumpavad selle üle.»

Ago Markvardt lisab, et pilet matšile on tal juba ammu soetatud. «Ootan järgmist teisipäeva põnevusega!»

Eesti suurepärane tenniseaasta kroonitakse 21. novembril Saku Suurhallis, kui Eesti Meedia Tennis Cup matšis kohtuvad Anett Kontaveit ja Kaia Kanepi.

Auhinnafond on 80 000 eurot – 50 000 võitjale ja 30 000 kaotajale.

Tule ja ela harukordsele võistlusele kohapeal kaasa!

Piletid Eesti Meedia Tennis Cup: Kontaveit vs. Kanepi on saadaval SIIN

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles