Video: britist «Indiana Jones» kadus Paapua Uus-Guineas

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Benedict Allen koos Amazonase ühe hõimu juhiga
Benedict Allen koos Amazonase ühe hõimu juhiga Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Britist antropoloog, seikleja ja filmimees kadus Paapua Uus-Guineas, olles uurimas kohalikku peaküttide hõimu.

57-aastase Benedict Alleni naise Lenka Alleni teatel ei ole ta oma mehega viimased kolm nädalat kontakti saanud, edastab Daily Mail.

Kogenud uurija ja seikleja ei võtnud retkele mobiiltelefoni ja GPS-seadet kaasa ning seega ei saa tema asukohta nende seadmete abil kindlaks teha.

Benedict Allen
Benedict Allen Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Pere teatel pidi Allen, kes alustas oma retke kolm nädalat tagasi, jõudma 12. novembril Port Moresbysse, kuid sinna ta ei jõudnud.

Meedia poolt briti «Indiana Jonesiks» ristitud kolme lapse isa on kogenud seikleja, olles varem läbinud Gobi kõrbe ja Amazonase džungli.

Benedict Allen
Benedict Allen Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Allen kohtus Paapua Uus-Guinea peaküttide hõimu, Yaifo inimestega esmakordselt 30 aastat tagasi. Tema seekordne eesmärk oli see hõim taasleida ning neist dokumentaalfilm teha.

Antropoloogide sõnul on Paapua Uus-Guineas elav Yaifo hõim üks väheseid, millel on välisilmaga minimaalselt kontakte.

See hõim elab Ida-Sepiku džunglis, kus jõed kubisevad krokodillidest ja nende küladeni ei vii korralikke teid.

Allen pidi möödunud pühapäeval Paapua Uus-Guinea pealinnast Port Morsebyst lendama Hongkongi, kus teda ootas ees esinemine Briti kuningliku geograafiaühingu osakonna sündmusel.

«Ta abikaasa Lenka ei ole temast kolm nädalat midagi kuulnud ja ta on mures. Benedict on alati väga punktuaalne, ta ei ole kunagi ühtegi kokkulepitud esinemist ära jätnud ja on alati kohal olnud, kuid nüüd ei tulnud ta Hongkongi. Ta on väga kogenud matkaja ja seikleja, kes suudab väga karmides oludes oma nutikuse abil ellu jääda. Ta ei ole allaandja, kuid ta läks piirkonda, kus varitseb mitmeid ohte,» teatas Benedict Alleni esindaja Joanna Sarsby.

Benedict Allen
Benedict Allen Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Esindaja lisas, et Allen on alati andnud perele võimalusel märku, et temaga on kõik korras, kuid seekord ei ole ta seda teinud.

«Loodame, et ta jõudis otsitud hõimuni ja on koos nendega. Ta võis vigastada saada või haigestuda ja vajas ravi, jäädes mõnda külla,» lisas esindaja.

Allen ja ta tšehhitarist naine abiellusid 2007. aastal. Nad elavad Bristolis ning neil on kolm last, kümnene Natalya, seitsmene Freddie ja kahene Beatrice.

Allenil tuli 1982. aastal Brasiilia vihmametsas matkates süüa ära koer, muidu ta ei oleks ellu jäänud. Ta põgenes koos talle järele käima hakanud hulkuva koeraga kullakaevajate eest, kes neid taga ajasid ja ta eksis ära.

Benedict Allen on välja andnud oma seiklustest kirjutatud raamatuid ja teinud BBC jaoks seikluslikke loodusseriaale.

Indiana Jones on fiktiivne arheoloog ja seikleja, keda filmides on kehastanud Harrison Ford.

Harrison Ford Indiana Jonesina
Harrison Ford Indiana Jonesina Foto: wikipedia.org
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles