Lugeja pahandab: miks võivad natsid lennujaamas vabalt «Sieg Heil!» karjuda? (8)

Lugeja kiri
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fotol Adolf Hitler, hüüdlause "Sieg Heil!" populariseerija
Fotol Adolf Hitler, hüüdlause "Sieg Heil!" populariseerija Foto: Top Foto / SCANPIX

Kui kaugele ulatub sõnavabadus? Sattusin täna lennujaamas peale meestekambale, kes, nähes oma kamraade, karjusid kõlava häälega üle Tallinna lennujaama «Sieg Heile», millele siis sõbrad samaga vastasid, kirjutab meile lugeja Katrin.

Peale mõne ehmunud näoga kaasreisija ei järgnenud kuulsale natsihüüatusele mingit reaktsiooni lennujaama töötajate poolt.

Ma ei tea, kust riigist mehed pärit olid, kuna kõlava häälega hüüti vaid «Sieg Heile» ning muu vestluspomin oli piisavalt tasane.

Kuid olenemata sellest, kas mehed olid eestlased või ei, tahaksin teada: kas tõesti on aktsepteeritav, et rahvusvahelises Tallinna lennujaamas hüütakse natsiloosungeid? Mis mulje selliselt Eestit külastavatele välismaalastele jääb, arvestades seda, et lääneriikides on Eesti juba niigi natsiriigina kuulsust kogunud?

Kommenteerib Tallinna lennujaama julgestust reguleeriva turvafirma G4S esindaja Reimo Raja:

G4S lennujulgestajad monitoorivad pidevalt Tallinna lennujaamas toimuvat, et reisijate turvalisus oleks tagatud ja sekkuvad, kui olukord seda nõuab.

Lugeja saadetud juhtum näitab küll kirjeldatud meesterahvaste ebaväärikust ja lugupidamatust kaasreisijate suhtes, kuid julgeolekuohtu selles olukorras ei tuvastatud ja seetõttu ei olnud vajalik julgestustöötajate sekkumine.

Kui lennujaama külastaja märkab olukorda, mis võib nõuda julgestustöötajate sekkumist, siis palume sellest kohe lennujulgestajaid teavitada.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles