90 protsenti jalgratturitega juhtuvatest õnnetustest saaks ära hoida

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalgratas lumes.
Jalgratas lumes. Foto: Margus Ansu

Esmaspäeval avalikustas USA kiirteeliikluse ohutuse eest hea seisev National Highway Traffic Safety Administration, et on leidnud lihtsa, kuid töötav viisi jalgratturitega juhtuvate õnnetuste miinimumini viimiseks, teatab The Onion.

Uuringut läbi viies leiti, et üheksakümmend protsenti jalgratturitega juhtuvatest õnnetustest jääksid toimumata, kui nad ostaksid endale kaherattalise asemel auto - nagu kõik normaalsed isikud.

«Meie andmed kinnitasid, et suurem enamus jalgratturitega juhtuvaid vigastusi oleks välditavad, kui nad sõidaksid autoga, selle asemel, et vurada ringi rattal nagu mingid veidrikud,» teatas uuringu läbi viinud dr. Laura Gafferty.

Ta lisas, et kuigi jalgratas on liiklusvahendina täiesti vastuvõetav alla 12-aastaste laste puhul, ei soovitaks nad seda ühelegi täiskasvanule. Välja arvatud juhul, kui too ei kavatse osa võtta Tour de France´ist või mõnest sellesarnasest võistlusest, kus see täieliku naeruväärsusena ei mõju.

«Harilikud inimesed sõidavad autoga, sest see on normaalne, mitte ebanormaalne. Kui iga jalgrattur hangiks endae auto ja sõidaks sellega täiskasvanu kombel, oleks meil juba esimese kuue kuuga 40 protsenti vähem õnnetusi.»

Gafferty soovitab inimestel, kes siiski soovivad trenni tegemise eesmärgil jalgrattal vändata, istuda autosse ja sõita sellega lähimasse spordisaali.

Seal saab igaüks trenažöörrattal väga turvaliselt vändates nende ette paigaldatud televiisoritepaneeli vaadata.

The Onion on uudisteportaal, kus käsitletakse nii elulisi kui väljamõeldud uudiseid, sageli satiirilises võtmes.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles