Saksa ProSieben kanali tegevjuht nimetas vaatajaid paksudeks ja vaeseteks

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Thomas Ebeling
Thomas Ebeling Foto: imago stock&people/imago/Sven Simon/Scanpix

Saksa ProSieben Sat1 kanali tegevjuht Thomas Ebeling sattus oma sõnade tõttu, mis puudutasid selle kanali vaatajaid, skandaali keskmesse.

Saksa meedia teatel palus Ebeling vabandust ja selgitas, et ta eesmärgiks ei olnud kedagi solvata, vaid ta kasutas keelekujundeid.

Thomas Ebeling
Thomas Ebeling Foto: imago stock&people/imago/Sven Simon/Scanpix

Ebeling selgitas telefonikõnes BNP Paribas panga rahandusanalüütikutele, miks teda ei pane maailma suurima multimeediakeskkonna Netflixi esiletõus ja populaarsus muretsema, tuues näiteks oma kanali keskmised vaatajad.

«Meie kanalit vaatavad inimesed on natuke ülekaalulised ja mõnevõrra vaesed. Tegemist on inimgrupiga, kellele meeldib diivanil istuda, mõnuleda ja meelelahutust vaadata. Meie vaatajad on sellised ja nad ei muutu,» teatas tegevjuht.

Ebelingi arvates pakub Netflix sarju ja saateid, millele tuleb kaasa mõelda, samuti peab lai silmaring olema, kuid tavalisest lihtsast meelelahutusest jääb puudu.  

«Meie ei ole ameeriklased ja meid ei saa nendega ühte patta panna. Ameeriklased on nõus maksma viletsate saadete eest, sakslased mitte. Meie kanal pakub igaühele midagi,» jätkas tegevjuht.

Saksa meedia püüdis kinni Ebelingi kommentaari, mis käis vaatajate kehakaalu ja sotsiaalmajandusliku seisundi kohta ja seda kritiseeriti.

Ebeling vabandas eile, et kasutas teatud sõnu.

«Minu kommentaar kehakaalu ja vaesuse kohta oli liialdatud, kuna tahtsin teatud nüansse rõhutada. Minu eesmärgiks ei olnud vaatajate solvamine. Minu kommentaar eraldati kontekstist ja seda võeti sõnasõnalt,» nentis sakslane.

Kuid sakslased on ka pärast Ebelingi vabandamist raevus, elades end välja sotsiaalmeedias.

«Kui madalale veel langeda saab? Kas see mees ei saa aru, et vaatajad on kanalile eluliselt tähtsad,» teatas Ortwin Pinke oma tviidis.

Teine kommentaator, kes nimetas end Martiniks Kölnist teatas: «Kas ProSieben kanali tegevjuht on endale peeglis kunagi silma vaadanud? Minu silmis on see kanal vaatajate ja ühiskonna vastane, selle tõttu loobun vaatamisest».

ProSieben on meelelahutust ja kergema sisuga saateid pakuv telekanal, mille reklaamlause on väga lihtne «Tahame sinu meelt lahutada».

Kinnitamata andmetel plaanitakse Ebeling vallandada ja juba otsitakse, kes võiks saada selle kanali uueks tegevjuhiks. 

ProSieben Sat1 logo
ProSieben Sat1 logo Foto: wikipedia.org
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles