Paapua Uus-Guinea džunglis kadunud briti seikleja viimane tviit:«Sealt, kuhu ma lähen, on mind võimatu leida» (2)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Benedict Allen
Benedict Allen Foto: Andy Butterton/PA Wire/PA Images/Scanpix

Briti meedia teatas eile, et juba kolm nädalat on kadunud tuntud inglasest seikleja, saatejuht ja filmitegija Benedict Allen, kes läks Paapua Uus-Guineasse peaküttide hõimu otsima.

Kogenud matkaja, 57-aastane Allen suundus Paapua Uus-Guineasse 11. oktoobril, saates Twitteris sõnumi, et ta läheb paika, kust teda on väga raske leida.

Benedict Allen
Benedict Allen Foto: Kuvatõmmis/Youtube

«Olen suundumas Heathrow lennujaama ja lahkun mõneks ajaks kodumaalt. Palun ärge üritage mind otsida, sest sealt, kuhu ma Paapua Uus-Guineas lähen, on mind võimatu leida,» oli inglase tviit.

Helikopter jättis Alleni Paapua Uus-Guinea loodeosas asuvale Central Range’i platoole, kust ta pidi edasi hõimu juurde liikuma. Plaani kohaselt pidi ta Paapua Uus-Guinea pealinnas Port Morsebys olema tagasi 12. novembriks, et sealt lennata edasi Hongkongi, kus ta pidi esinema Briti kuningliku geograafiaseltsi osakonna sündmusel.

Benedict Allen
Benedict Allen Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Allenil on kokkulepe BBCga, et ta jäädvustab Paapua Uus-Guinea peaküttide hõimu, tehes saadud materjalide põhjal dokumentaalfilmi, kuid ka BBC ei ole temaga enam kontakti saanud.

Alleni pere arvates võis seikleja tunda ette, et temaga juhtub midagi.

Seikleja esindaja Joanna Sarsby sõnul oli Allen varem kogenud mitmel korral ekstreemseid olukordi, kuid alati jäänud ellu. Samuti on ta väga heas sportlikus vormis ning oskab end vajadusel kaitsta.

Alleni leidmist raskendab asjaolu, et tal ei ole kaasas mobiiltelefoni ega GPS-seadet. Ta on ka varem nii reisinud, sest ta tahab olla osa kohalikust elustiilist ning nutiseadmed võivad looduse keskel elavaid kohalikke pelutada.

Benedict Alleni õe Katie Pestille’i arvates ei tee kohalikud hõimud ta vennale midagi, küll aga võivad teda ohustada sealsed narkoparunid.

«Ta ei ole varem narkoparunite kätte langenud, kuid seekord võis langeda. Neile inimestele ei ole kellegi elu väärtus,» teatas õde.

Kolme lapse isa Allen on teinud varem BBC-le kuus seiklus- ja loodussarja, sattudes mitmel korral eluohtlikku olukorda ja on pidanud põgenema kõrilõikajate eest.

1982. aastal seikles Allen Amazonase džunglis, kus sattus kokku vihaste kullakaevajatega, kes teda ründasid. Ta põgenes koos talle järele käima hakanud hulkuva koeraga, eksides džunglis ära. Kuna tal ei olnud lõpuks vett ja süüa, siis sõi ta koera ära, et ellu jääda.

Briti välisministeerium pöördus Alleni perekonna palvel Paapua Uus-Guinea võimude poole, et nad aitaksid Allenit leida.

Benedict Allen koos Amazonase ühe hõimu juhiga
Benedict Allen koos Amazonase ühe hõimu juhiga Foto: Kuvatõmmis/Youtube
Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles