Sõbra andmetel on seikleja Benedict Allen elus ja hea tervise juures

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Benedict Allen (paremal) ja Frank Gardner
Benedict Allen (paremal) ja Frank Gardner Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Briti ja rahvusvaheline meedia teatas eile, et Paapua Uus-Guineas on juba kolm nädalat kadunud inglasest seikleja, uurija ja filmimees Benedict Allen.

Briti võimud esitasid Paapua Uus-Guineale palve 57-aastast Allenit otsida ja nüüd teatati, et mees on elus ja hea tervise juures.

Benedict Allen
Benedict Allen Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Allen suundus peaküttidest Yaifo hõimu juurde, tahtes nende elu jäädvustada videole. Tal on leping BBCga, et teeb sellest hõimust dokumentaalfilmi.

Briti meedia teatel sai Paapua Uus-Guinea päästemeeskond Alleniga kontakti ja inglane palus end džunglist ära tuua.

Alleni sõber, BBC korrespondent Frank Gardner kinnitas Alleni leidmist.

Benedict Allen (paremal) ja Frank Gardner
Benedict Allen (paremal) ja Frank Gardner Foto: Kuvatõmmis/Youtube

«Meile teadaolevalt leiti Allen džunglist elusana ja vigastamata, ta on matkanud väga pika teekonna. Päästemeeskond nägi teda ja käivitas päästemissiooni. Lisaks kinnitasid ta elusolemist kohaliku hõimu liikmed.  Minu andmetel on Allen praegu ainus britist uurija Paapua Uus-Guineas, seega ei saa see olla keegi teine,» teatas Gardner.

Benedict Allen
Benedict Allen Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Alleni esindaja Joanne Sarby teatel asub Allen hetkel Hewa piirkonnas, kust ta võetakse helikopteri peale. Seikleja on väikelennukite maandumispaiga lähedal, homme saadetakse sinna helikopter.

Gardneri teatel on Alleni elu mõnevõrra ohus, kuna ta on hõimudevaheliste kokkupõrgete tõttu piirkonnas lõksus. Paljud teed on sõdijate kontrolli all ja neid ei saa kasutada.

Allen pidi 12. novembril jõudma Port Moresbysse, kuid ta ei jõudnud sinna ja pere teatas ta kadumisest. Ta reisis seal ilma mobiiltelefoni ja GPS-seadmeta.

Ta kirjutas oma viimases Twitteri postituses enne reisi: «Lähen otsima Yaifo hõimu, mille liikmetega kohtusin esmakordselt 30 aastat tagasi. Nad elavad Paapua Uus-Guinea loodeosas sügaval džunglis. Olin kolm aastakümmet tagasi ainus valge, kes neid külastas ja vahepealsel ajal ei ole neid keegi uurinud. See hõim on Paapua Uus-Guinea hõimudest üks väheseid, mille liikmetel ei ole välisilmaga kokkupuudet. Nad ei tea ka seda, kuidas mujal maailmas elatakse.  Ma rentisin helikopteri, mis viib mind nende elukohta ja ma üritan seda hõimu tundma õppida».

Allen on palju reisinud maailma eri paikades, jäädvustades kohalikku elu BBC dokumentaalfilmide jaoks. Ta on läbinud  kõrbeid, kuid on seigelnud ka Amazonases. 

Allen on abielus ja tal on kolm last. 

Benedict Allen Amazonases
Benedict Allen Amazonases Foto: benedictallen.com
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles