Video: seikleja kuulutas Põhja-Aafrika mittekellegimaal välja oma kuningriigi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suyash Dixit
Suyash Dixit Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Indialasest arvutiguru ja seikleja Suyash Dixit kuulutas Egiptuse ja Sudaani vahel asuva mittekellegimaa enda omaks, asutades seal oma kuningriigi ja kuulutades end kuningaks.

24-aastane mees esitas sotsiaalmeedias üleskutse  hakata huvitatutel Dixiti nime kandva kuningriigi alamateks, edastab The Independent.

Kaartidel kannab indialase poolt «vallutatud» paik nime Bir Tawil, see on umbes 2000-ruutkilomeetrine kõrbeala. Ta leidis selle piirkonna, kui oli maastikuautoga Egiptuses seiklemas.

Suyash Dixit
Suyash Dixit Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Mees plaanib paika panna üles sildid, mis kinnitavad, et tegemist on Dixiti kuningriigiga. Samuti üritab ta seal kultuurtaimi kasvatada, kuna Egiptuse seaduse kohaselt saab ta maa alles siis omaks tunnistada, kui tal on põld.

Egiptuse ja Sudaani vaheline hall tsoon tekkis 19. sajandi lõpul, kui Briti kolonialistid Egiptuse piiri sirgjoonena ära märkisid. Bir Tawili ala jäi sellest välja.

Bir Tawili kõrbeala asub Egiptuse ja Sudaani piiril
Bir Tawili kõrbeala asub Egiptuse ja Sudaani piiril Foto: Quora.com

Dixit kirjutas oma leheküljel: «Minu riik sai alguse kuival kõrbealal, kuid kavatsen selle tänapäevaseid võimalusi arvesse võttes muuta roheliseks. Sellest saab maailma esimene ökokuningriik, mille kuningas mina olen. See ei ole nali, see maa kuulub mulle. Pean veel teatud võimuorganeid, kaasa arvatud ÜROd teavitama».

Indialase teatel asub ta riik paigas, kuhu juurdepääs on raskendatud ja need, kes sinna soovivad tulla, peaksid varuma kannatust.

Suyash Dixit
Suyash Dixit Foto: Kuvatõmmis/Youtube

«Põhimõtteliselt on piirkond Egiptuse sõjaväe kontrolli all ja sõduritel õigus tulistada neid, keda peetakse võimalikeks terroristideks. On vaja luba, et sinna viivale teele üldse minna. Kehtib kolm nõudmist, sõjaväeobjekte ei tohi pildistada, käi alal ära ühe päevaga ja ära võta kaasa midagi väärtuslikku,» teatas «riigiasutaja».

Suyash Dixit
Suyash Dixit Foto: Kuvatõmmis/Youtube

USA tõsielustaar Ken Jennings oli esimene, kes teatas, et Egiptuse ja Sudaani piiril asuv Bir Tawil on igaühele saadaval, kuna see ala ei kuulu kellelegi.

Bir Tawili kõrbeala
Bir Tawili kõrbeala Foto: Kuvatõmmis/Youtube

«See maa on vaba, pane seal kasvõi pood püsti. See võib olla tõotatud maa ususektile, etnilisele grupile, ufoküttidele või poliitilisele grupeeringule,» teatas Jennings juba 2011. aastal.

Rahvusvaheliste seaduste ja kokkulepete tõttu ei saa mingit maad lihtsalt enda omaks kuulutada ja see kehtib ka kahe riigi piiril asuva Bir Tawili kõrbe kohta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles