Fox News kuulutas ansambli Kiss juhi Gene Simmonsi persona non grata’ks

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gene Simmons
Gene Simmons Foto: Eric Gaillard/Reuters/Scanpix

USA uudistekanal Fox News teatas, et nad ei kutsu enam kunagi oma saadetesse esinema ansambli Kiss juhti Gene Simmonsit, kuna muusik käitus ülbelt ja solvavalt.

68-aastane Simmons oli Fox Newsi kahe saate Fox and Friends ja Morning With Maria külaliseks, kus ta reklaamis oma uut raamatut «On Power», edastab The Guardian.

Gene Simmons
Gene Simmons Foto: FREDERIC J. BROWN/AFP/Scanpix

Simmons oli enne saateid provotseerinud kanali töötajaid, tehes seksuaalse ahistamise vihjeid. Ta võttis särgi seljast ja näitas paljast ülakeha hüüdes «Hei tibid, andke mind kohtusse!».

Gene Simmons
Gene Simmons Foto: DANNY MOLOSHOK/REUTERS/Scanpix

Lisaks rääkis ta pedofiilia ja Michael Jacksoni teemalisi nalju ning kommenteeris kanali töötajate intelligentsust.

Fox News juhid langetasid tuntud muusiku käitumise tõttu otsuse, et teda ei kutsuta enam kunagi nende saadetesse esinema ega lubata isegi siseneda nende toimetusse.

«Gene Simmons on meie jaoks nüüd persona non grata ehk ebasoovitav isik,» teatasid kanali töötajad. 

Simmons ega tema esindaja ei ole Fox Newsi otsust kommenteerinud.

Simmons võttis pärats produtsent Harvey Weinsteini ümber lahvatanud ahistamisskandaali ahistamise teemal sõna.

«Mehed on sitapead. Eriti nooremad mehed, kelle kehas on palju testosterooni. Ma ei kritiseeri mehi, kelle hulka ka mina kuulun, ma lihtsalt nendin fakti,» teatas muusik ühes intervjuus.

Gene Simmons
Gene Simmons Foto: Jayne Kamin-Oncea/USA Today Sports/Scanpix

Tuntud laulja sõnas teises intervjuus, et seksuaalahistajad ja vägistajad tuleks saata trellide taha.

Gene Simmons
Gene Simmons Foto: Eric Gaillard/Reuters/Scanpix

Simmons sõnas mõni aeg tagasi, et naistel on valida kas pere või karjäär, sest mõlemat saada ei ole võimalik.

«Saage oma bioloogilistest vajadustest üle. Lapsi saada on loomulik, kuid te ei saa korraga olla head emad ja samal ajal edukad karjäärinaised. Te peate valima, kas kodu või töö, sest mõlemat tahtes võite hulluks minna,» on muusiku seisukoht.

Fox News pingutab seni, et oma mainet parandada pärast endise saatejuhi Bill O’ Reilly ümber lahvatanud seksuaalse ahistamise skandaali.

Bill O'Reilly
Bill O'Reilly Foto: RICHARD DREW/AP/SCANPIX

Uudistekanal vallandas O’Reilly aprillis, kui ilmnes, et mees maksis tema poolt ahistatud viiele naisele vaikimise eest 13 miljonit dollarit. Oktoobris selgus, et tuntud telenägu maksis naistele suu kinnihoidmise eest veel 32 miljonit dollarit.

Väidetavalt teadsid Fox News juhid, et O’Reilly naissoost kolleege ahistab, kuid nad ei teinud sellest välja ja nad sõlmisid selle aasta alguses temaga uue lepingu. Hiljem paisus skandaal väga suureks ja nad loobusid O' Reillyst.

Fox Newsi tegevjuht Roger Ailes pani 2016. aasta juulis ameti maha, kuna ka teda süüdistati naistöötajate seksuaalses ahistamises.  

Roger Ailes
Roger Ailes Foto: FRED PROUSER/REUTERS/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles