Indrek Saar usub, et ei ole kaugel aeg kui kodumaine film Oscari kinni püüab (1)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Aasta üks olulisimaid kultuurisündmusi on piduliku avapaugu saanud. 21. Pimedate Ööde filmifestivali avatseremoonia tõi Nordea Kontserdimajja Eesti kultuuri- ja ärieliidi. Elu24 andis intervjuu kultuuriminister Indrek Saar.

Kultuuriminister rääkis Elu24 antud intervjuus, et Eesti filmikunst on viimasel ajal suure arenguhüppe teinud: "Vaadates, kuidas Eesti on kinokultuuri osas viimasel ajal arenenud ja mille üks eeldusi on olnud selline filmifestival nagu PÖFF, siis usun, et ei ole kaugel aeg, mil ka Oscar kodumaale tuuakse," rääkis Saar.
Selleaastase festivali fookuses on Flaami filmid. Selle üle on ministrihärral eriliselt hea meel: "Flaami filmikunst on viimasel ajal väga arenenud ja tunnustust saanud," teadis härra Saar rääkida. "Mina isiklikult pean ütlema, et Flaami on eriti südamelähedane flaami keele kõla pärast. Ainuüksi selle tõttu tasub Flaami filme vaadata," mainis Indrek Saar. 
21. Pimedate Ööde filmifestival toimub 17. novemrist kuni 3. detsembrini. 1997. aastal ilmavalgust näinud kultuurisündmus on kasvanud üheks suuremaks ja omanäolisemaks filmifestivaliks Põhja-Euroopas ning on selle piirkonna ainus filmifestival, mis kuulub maailma TOP15 filmifestivali hulka. 

Vaata täisipikka intervjuud siin.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles