Video: Weinsteini skandaal jätkub, produtsendil on oma vaenlastest must nimekiri

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harvey Weinstein
Harvey Weinstein Foto: STEVE CRISP/REUTERS/SCANPIX

USA ja Briti meedia teatel tuleb seksuaalse ahistamise skandaali sattunud produtsendi Harvey Weinsteini salasepitsuste kohta aina uusi fakte pinnale.

Nüüd ilmnes, et kuulsal produtsendil on must nimekiri neist, kes oleksid võimud teda juba varem seksuaalses ahistamises süüdistada ning ta andis tema poolt palgatud eradetektiividele käsu neid inimesi jälgida.

Väljaande Observer andmetel on Weinsteini mustas nimekirjas 91 inimest, nende seas on nii näitlejaid, produtsente, agente kui teisi filmitööstusega seotud inimesi.

Nimekirjas on 43 meest ja 48 naist, kes elavad eelkõige Londonis, New Yorgis  ja Los Angeleses.

Weinstein kasutas nende inimeste jälgimiseks ja ähvardamiseks Iisraeli luure Mossadi endiste agentide loodud eradetektiivibürood ja turvafirmat Black Cube. 

Harvey Weinstein
Harvey Weinstein Foto: CARLO ALLEGRI/REUTERS/Scanpix

Weinsteini palgatud eradetektiivid küsitlesid produtsenti ohustada võivaid isikuid, kelle seas oli ka näitlejanna Rose McGowan, kes esimesena astus avalikult Weinsteini vastu.

Rose McGowan
Rose McGowan Foto: Reuters/AFP/AP/SCANPIX

Meedia andmetel sai Weinstein juba möödunud aastal aru, et ta jalgealune on väga kuumaks läinud ja ta astus samme, et ta pikaajaline ahistamistegevus avalikusse ei jõuaks.

Weinsteini nimekiri pärineb selle aasta algusest ning teda hakati seksuaalses ahistamises ja vägistamises süüdistama oktoobris.

The  New York Times ja The New York Magazine olid kaks esimest väljaannet, mille uurivate ajakirjanike artiklite tõttu Weinsteini skandaal hakkas oktoobri alguses lahti rulluma.

Harvey Weinstein
Harvey Weinstein Foto: Globe Photos/Globe Photos/Sipa USA/Scanpix

Nende väljaannete ajakirjanike teatel kogusid nad Weinsteini tegevuse kohta infot alates möödunud aastast, kuid Weinstein sai sellest teada ning ta üritas nii nende kui oma ahistamisohvrite suu kinni panna.

Väljaannete teatel oli Weinsteini ahistav käitumine Hollywoodi avalik saladus, millest ei näitlejad, režissöörid ega produtsendid ei tahtnud rääkida, kuna nad kartsid oma töö kaotada.

Pärast skandaali puhkemist vallandati Weinstein ta oma firmast Weinstein Companyst. Seksisõltuvuse ravile läinud Weinstein eitab, et ta kedagi oleks ahistanud ja vägistanud, vaid kõik temaga seksinud ja flirtinud naised tegid seda omast vabast tahtest.

Nüüdseks süüdistab üle 50 naise, kelle seas on näiteks Angelina Jolie ja Gwyneth Paltrow, Weinsteini vägistamises ja seksuaalses ahistamises. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles