Laulja Taylor Swift jääb konkurentsis alla vaid iseendale

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taylor Swift
Taylor Swift Foto: MARIO ANZUONI/Reuters/Scanpix

Taylor Swifti «Reputation» juba on selle aasta parima esimese nädala müügitulemuse teinud album, kuid see on siiski müünud vähem koopiaid kui tema viimane film, kirjutab The Wall Street Journal.

«Reputation» on Billboard 200 albumi edetabelis esimene ja müünud läbi 41 protsenti rohkem ühikuid kui ülejäänud 199 tabelis olevat albumit kokku.

Album ilmus 10. novembril müüki ainult CD-plaadina ja digitaalseks allalaadimiseks.

Ka tema eelmist albumit «1989», mis esimese nädalaga müüs 1,29 miljonit koopiat, hoiti 2014. aastal internetis allalaadimise kanalitest võimalikult kaua eemal.

Kuid viimaste aastatega on muusika tarbimise harjumused läbi teinud veel drastilisema muutuse. CD pole enam ammu ettekujutus kõige moodsamast muusika jagamise viisist.

Laulja suutis fännid oma albumeid ostma panna läbi nutika turundustriki, sest CD ostmine võib hüppeliselt suurendada fännide võimalusi hankida piletid tema eelolevale tuurile.

Lisaks annab levitamise eest vastutav Target Corp. albumi soetajatele kaasa kaks erinevat 72-leheküljelist eksklusiivset ajakirja, mis sisaldavad nii lauljannast tehtud fotosid kui ka Taylor Swifti luuletusi ja maale.

Ühe CD-ga käib siiski kaasas vaid üks ajakiri. Seega oli Target juba ette kindel, et paljud fännid ostavad mõlema ajakirja saamiseks kaks albumit.

Läinud neljapäeval lasti CD-ajakirja komplektide hinnad alla 13 dollarile, mis esimese nädala müügitulemustele veelgi hoogu juurde lisas.

13. novembril sai preili Swiftist esimene ja seni ainuke artist, kelle neli albumit on esimesel nädalal müünud üle miljoni koopia.

Enne seda oli Swift ainus artist, kel oli ette näidata kolm sellise tulemuse teinud albumit.

«Reputation» müüs esimese päevaga USA-s enam kui 717 000 ühikut.

Tulemust on seni löönud Adele album «25», mille jõudmist tasuta jagamise kanalitesse samuti takistati.

Adele müüs esimesel päeval 1,5 miljonit ühikut ja hoiab esimese nädala müügirekordit 3,38 miljoni koopiaga.

Hetkel pole teada, millal «Reputation» Spotify´sse ja teistesse muusika jagamise kanalitesse üles pannakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles