Ingrid Rüütel soovis, et Kadriorgia jääks Arnoldi raamatust välja: aga mind ei kuulatud

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ingrid Rüütel.
Ingrid Rüütel. Foto: Vahur Saaremets

Oma värskes elulooraamatus, mis on kirjutatud Peeter Ernitsa poolt, räägib Rüütel, et Kadriorgia skandaal oli tudengite poolt lavastatud. Ingrid Rüütel ei soovinud, et teemat raamatus üldse puudutatakse. 

Palusin see teema raamatust välja jätta, aga mind ei kuulatud,» kahetseb Ingrid Rüütel, et tänu Peeter Ernitsa värskelt ilmunud raamatule «Viimane Rüütel» on taas üles keerutatud kadriorgiaks nimetatud noortepidude tolm, vahendab Õhtuleht

«Asjaolude lähemal uurimisel selgus, et tegu oli lavastusega Tartu ülikooli poliitikatudengilt (ilmselt on mõeldud politoloogiatudengit) tellitud - ja kuuldavasti ka hästi tasustatud - kava järgi,» teab Rüütel rääkida.

«See plaaniti ja teostati eriti küüniliselt puhtpoliitilistel eesmärkidel. Lavastuse korraldajad ei hoolinud isegi sellest, et ränk hoop antakse mitte ainult presidendi institutsiooni, vaid terve Eesti mainele,» seisab raamatus kirjas.

Mihkel Kärmas Rüütli arvamusega ei nõustunud ja asus Facebooki «Pealtnägija» 2006. aastal paljastatud lugu kaitsema: 

«Erakordsed väited vajavad erakordseid tõendeid ja Ernitsa tõsikindlas võtmes öeldud «lähemal uurimisel selgus, et tegu oli lavastusega» ning «see plaaniti ja teostati puhtpoliitilistel eesmärkidel» ei toeta ükski fakt,» kirjutab Kärmas.

«Kui 17 noort saaksid politseilt trahvi seoses alkoholi pruukimisega näiteks kooliekskursioonil, ületaks see uudiskünnise, samas väidavad skeptikud, et riigipea korteris ja ametiruumides toimunu oli okei,» jätkab ta. «Vana loo detailides võibki urgitsema jääda (ja ainus põhjus, miks ma seda praegu teen, on, et pareerida Ernitsa jaburusi), aga kokkuvõttes on igaühe närvikava ja kasvatuse küsimus, kas nimetada 12 aastat tagasi sügisel juhtunut orgiaks, kultuurituseks või normaalseks peoks, kuid ilmselt nõustub igaüks, et koht selleks oli väga vale.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles