Mis on põhjakorealaste silmis kõige hinnalisem salakaup?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kim Jong-un
Kim Jong-un Foto: KCNA/Reuters/Scanpix

Hiina ärimehed veavad Põhja-Koreasse salakaupa, mille seas on ka kondoome, mida põhjakorealased peavad kõige hinnalisemaks.

Diktaator Kim Jong-uni poolt juhitavas riigis on rasestumisvastased vahendid keelatud ja selle tõttu on kondoomid seal kulla hinnas, edastab The Sun.

Kim Jong-un
Kim Jong-un Foto: KCNA KCNA/REUTERS/sCANPIX

Hiina salakaubavedajad küsivad kondoomide eest hinda, mis on Põhja-Korea töölise mitme kuu palk. Eelkõige jõuavad neid osta prostituudid, kes müüvad neid ka edasi.

Kondoom
Kondoom Foto: Fred de Noyelle / Godong/picture alliance / Godong/Scanpix

Põhja-Koreas on seadusega keelatud kondoomide kui ka teiste rasestumisvastaste vahendite tootmine ja müük. 

Selle riigi postile ja tollitöötajatele on antud käsk kõik kahtlased pakid, kus võib olla kondoome või midagi sarnast läbi otsida ja keelatud esemed konfiskeerida.

«Põhja-Koreas on kondoomid väga hinnaline kaup. Hiina ärimehed teenivad kondoomiäriga palju raha. Salakaubitsejad seavad samas end ohtu, sest kui nende juurest leitakse kondoome või teisi rasestumisvastaseid vahendeid, siis võidakse nad arreteerida, kohtu alla anda ja isegi hukata,» teatas hiinlane, kes viib Põhja-Koreasse kondoome.

Kondoomid
Kondoomid Foto: BAZUKI MUHAMMAD/REUTERS/Scanpix

Kui Põhja-Korea ametnikel õnnestub mõnes välisriigis käia, eelkõige Hiinas, siis ka nemad üritavad sealt kondoome kaasa tuua.

Pyongyangis tegutseva hiinlasest ärimehe teatel on Põhja-Koreas prostitutsioon üsna levinud ning prostituudid vajavad kondoome, et hoida ära mittesoovitud rasedus ja suguhaigustesse haigestumine.

Kondoom
Kondoom Foto: Fred de Noyelle / Godong/picture alliance / Godong/Scanpix

«Põhja-Korea valitsuse sõnul on riik ja selle kodanikud väga moraalsed. Nad eitavad prostitutsiooni olemasolu. Samas nad soodustavad seda, kuna rasestumisvastased vahendid on kättesaadavad eelkõige prostituutidele,» teatas hiinlane.

Riigijuht Kim Jong-un ärgitab põhjakorealasi palju lapsi saama, samas elavad selle riigi kodanikud poolnäljas ning selle tõttu on paljudes peredes vaid üks laps.

Põhja-Koreas on abordid keelatud ning arstid, kes neid teevad võidakse anda kohtu alla ja hukata. Jõukamad põhjakorealannad käivad aborti tegemas Hiinas.

Kinnitamata andmetel on Põhja-Korea diktaatoril oma «naistearmee», kelle seksuaalteenusid ta kasutab.

Põhja-Korea liider Kim Jong-un
Põhja-Korea liider Kim Jong-un Foto: Damir Sagolj/Reuters/Scanpix

Kimi on abielus endise popstaari Ri Sol-ju’ga, kellega tal väidetavalt on vähemat kaks last. 

Kim Jong-un ja ta naine Ri Sol-ju
Kim Jong-un ja ta naine Ri Sol-ju Foto: STR/AFP/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles