Mõrvar Mansoni jüngrid: vajame raha, et Manson ei visataks auku nagu prügi (1)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Charles Manson
Charles Manson Foto: ABC/XPOSUREPHOTOS.COM/ABC/XPOSUREPHOTOS.COM/Scanpix

Ameeriklasest mõrvar ja sektijuht Charles Manson suri 19. novembril Californias Kerni maakonna haiglas, olles enamiku oma elust trellide taga veetnud.

83-aastaselt surnud Mansoni kummardajad korjavad GoFundMe ühisrahastuse abil kuulsa kurjategija matuseks raha, edastab news.com.au.

Charles Manson
Charles Manson Foto: imago stock&people/imago stock&people/Scanpix

Ta jüngrite sõnul on Mansoni puhul tegemist läbi USA ajaloo ühe tähtsama isikuga, kes tuleb matta suure austuse ja väärikusega.

Rahakogumise käivitas John Jones, kes enda sõnul on Mansoni viimase elusoleva sugulase Jason Freemani sõber. Manson oli Freemani vanaisa.

«Teatan suure kurbusega, et kaotasime kalli inimese ja hea sõbra. Charles Manson lahkus 19. novembril 83-aastasena, kaks päeva enne seda kaotas Jason Freeman töö,» kirjutas John Jones sotsiaalmeedias.

Freeman on abielus kolme lapse isa, kes elab Ohios. Väidetavalt langes tema õlule oma sugulase Mansoni matmine ja tal napib selleks raha.

Rahakogumise leheküljel selgitatakse, et raha on vaja Mansoni korralikuks matmiseks, surmadokumentide jaoks kui ka Mansoni postuumuseks rehabilitatsiooniks.

Charles Manson
Charles Manson Foto: Anonymous/AP/Scanpix

«Meie, Charles Mansoni jüngrid ei luba võimudel visata Mansonit minema nagu prügi. Ta elas kogu oma elu ühiskonnast väljatõugatu ja põlatuna. Ma tahame matta teda austusega, ta matused peavad olema suurejoonelised. Koos saame aidata Jasonil ta vanaisa koju tuua ja matta ning näidata, et Charles Manson oli ja on armastatud,» seisab rahakorjamise teates.

Charles Manson sai kuulsaks 1960. aastatel kui ta rajas oma sekti Perekond (Family), kuulutades end maapealseks jumalaks.

Charles Manson
Charles Manson Foto: ABC/XPOSUREPHOTOS.COM/ABC/XPOSUREPHOTOS.COM/Scanpix

Ta oskas inimestega manipuleerda ja panna neid tegema, mida tema tahtis. Ta käsilased tapsid üsna palju inimesi. Kõige kuulsam ohver oli režissöör Roman Polanski naine, näitlejanna Sharon Tate, kes oli lapseootel, kui Mansoni käsilased ta 1969. aastal  Los Angeleses surnuks pussitasid.

Tony Curtis ja Sharon Tate
Tony Curtis ja Sharon Tate Foto: Rights Managed/Ronald Grant Archive / Mary Evan/Scanpix
Sharon Tate
Sharon Tate Foto: Reuters/AFP/AP/SCANPIX/Scanpix

California kohus määras Mansonile ja mitmele ta jüngrile surmanuhtluse, kuid 1970. aastate alguses muudeti selle osariigi seadust, surmanuhtlus keelati. Mansoni ja teiste tapjate karistus muudeti eluaegseks vangistuseks.

California seaduse kohaselt peab isiku surma puhul mõni pereliige kinnitama, et tegemist on just selle isikuga. See kehtib ka vangide kohta.

Ei ole teada, kas Manson volitas Freemani selleks ja mis saab tema surnukehast.

USA meedia teatel võib riik Mansoni matmisel nii rahaliselt kui muuga abistada.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles