Mees jäi pärast võimsat orgasmi ühest silmast pimedaks

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paar
Paar Foto: imago stock&people/imago/allOver-MEV/Scanpix

Väljaanne British Medical Journal kirjutas juhtumist, milles mees jäi seksi lõpul võimsat orgasmi saades ühest silmast ajutiselt pimedaks.

29-aastane mees viidi silmakliinikusse, mille arstid diagnoosisid tal nägemisprobleemi vasakus silmas, edastab Daily Mail.

Arstide aravates kasutas mees seksi lõpufaasis valsalva manöövrit, mille puhul tuleb 20 – 30 sekundit hinge kinni hoida, kõhulihaseid pingutada ning 20 sekundi jooksul läbi kitsenenud hingamistee välja hingata. See manööver tugevdas mehe orgasmi, kuid mõjutas negatiivselt veresoonkonda, kaasa arvatud silmaveresooni, millest osad lõhkesid ja sulgusid.

«Diagnoosiks pandi suguühte järgne retinopaatia ehk silma võrkkesta kahjustus. Tegemist ei ole jäädava kahjustusega, nägemine taastub hiljem,» teatasid arstid.

Inimsilm
Inimsilm Foto: wikipedia.org

Hematoloogide sõnul võib valsalva manööver mõjutada ka aju, siis jääb aju keskosa ajutiselt vereta ja tekib amneesia.

Selle manöövri tõttu on tekkinud mälukaotus umbes igal 10 0000. inimesel. Amneesia võib tekkida ka sellest, kui kaelas olevad veresooned saavad vigastada. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles