Maailma parima mainega riik asub Euroopas

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bremeni linn Saksamaal
Bremeni linn Saksamaal Foto: Gabriele Croppi/ Vida Press

Saksamaa tõukas just Ameerika Ühendriigid maailma parima mainega riigi troonilt.

Parima mainega riik selgitatakse välja Anholt-GfK Nation Brands Indexi alusel, mis keskendub eri kriteeriumitele nagu kultuur, valitsemine ja turism, vahendas Lonely Planet. Eelmisel aastal oli Saksamaa teisel kohal, kuid sel aastal ületas Saksamaa varasemat liidrit Ameerika Ühendriike. Donald Trumpi küllalt kaootilise presidentuuri tõttu ei mahtunud sel aastal Ühendriigid isegi mitte esiviisikusse, esikohast rääkimata.

Teise koha pälvis Prantsusmaa ning kolmandaks jäi Suurbritannia. Neljandat ja viiendat kohta jäid jagama Jaapan ja Kanada. Uuringus vaadeldi 50 riiki, mille hulka Eesti kahjuks ei kuulunud. Saksamaa aga saavutas üsna ühtlaselt tugeva tulemuse kõigis kriteeriumites. Globaalne arusaam saksa kultuurist, valitsemisest ja inimestest on eelmise aastaga võrreldes kõik tõusnud. Saksamaa jõudis esiviisikusse kõigis kategooriates, välja arvatud turismis. Indexi andmetel paranes Saksamaa maine eelkõige egiptlaste, venelaste, hiinlaste ja itaallaste hulgas.

Kui Brexiti järgselt langes 2016. aastal Suurbritannia maine, siis nüüd on riik end jälle kõrgele kohale tagasi upitanud. Prantsusmaa, mis oli eelmisel aastal viiendal kohal, tõusis sel aastal teisele kohale, kus ta viimati oli alles 2009. aastal. Kõrgema koha saavutas riik tänu paranenud valitsusele, turismile ja kultuurile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles