Eesti tsiklinaised on liiga seksikad? Telliskivi loomelinnak korjas ootamatult maha motoklubi näituse (3)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naine mootorrattaga
Naine mootorrattaga Foto: InSight media / Vida Press

Naiste motoklubi Dark Diamonds MC kurdab sotsiaalmeedias, et Telliskivi loomelinnak tõrjub neid.

Dark Diamonds MC kirjutab Facebookis: «Oleme sunnitud ääretu hämmingu ja pahameelega teatama, et hetkeseisuga te meie «Eesti tsiklinaiste» näitust enam väisata ei saa. Vaid kahepäevase etteteatamisajaga on Telliskivi Loomelinnak korjanud maha plakatid põhjendustel, mis on meie jaoks siiani täiesti arusaamatud.

Telliskivi loomelinnaku sisujuhi Raimo Matvere seisukoht: «Kuivõrd loomelinnak on mootorsõidukite vaba ala, siis mootorrataste temaatika eksponeerimine näitusena ei ole selle mõtteviisiga päriselt kooskõlas. Teiseks ja ehk olulisemaks kitsaskohaks on naiste kujutamine antud fotodel. Midagi lubamatut ei ole seal kindlasti, kuid linnaku tiimiliikmete ning mõningate kogukonnaliikmete hinnangul (kel on muuhulgas varateismelisi lapsi) on mõningad fotod siiski liiga naisi objektistavad ja väljakutsuvad». 

Foto: MC Dark Diamonds / Facebook

Varasemalt kogu näituse protsessi jooksul pole kordagi tekkinud kahtlustki, et sellise probleemi ees täna seisame. Piltidel on kujutatud ometi päris Eesti oma naisi, kes on fotodel oma rataste ja riietega ning pole kunstlikult püütud saavutada vale arusaama naistest. Tegemist on reaalsete inimestega, seega on nemad objektistanud meid ning surunud kuhugi seksistlikku kasti. 

Kas oleme jõudnud ühiskonda, kus Eesti naine, kellel on tavatöö kõrval natuke muu hobi, kui põll ees ja köögis aja veetmine teiste jaoks nii objektistav, et sellepärast peaks pildid keelustama? Kallid naismootorratturid - me oleme liiga seksikad loomelinnaku rahva jaoks, sest julgeme olla meie ise!»

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles