George H.W. Bushist sai kõige kauem elanud USA president

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
George H. W. Bush
George H. W. Bush Foto: John Giles/PA Wire/PA Images/Scanpix

George Herbert Walker Bushist, kes oli aastatel 1989–1993 Ameerika Ühendriikide 41. president, sai möödunud laupäeval, 25. novembril kõige kauem elanud USA president, olles siis 93 aasta ja 166 päeva vanune.

Ta möödus sellega president Gerald Fordist, kes oli  26. detsembril 2006 surres 93 aasta ja 165 päeva vanune, edastab The Telegraph.

Gerald Ford
Gerald Ford Foto: RTTalesnick/MPI/Capital Pictures/RTN/MPI/Capital Pictures/Scanpix

Ford oli  USA 38. president aastatel 1974–1977.

Ronald Reagan oli USA 40. president aastatel 1981- 1989 ning 5. juunil 2004 surres oli ta 93 aasta ja 120 päeva vanune.

Ronald Reagan
Ronald Reagan Foto: akg-images/akg-images/Scanpix

President Jimmy Carter, kes oli võimul 1977 – 1981, on seni elus ja tema vanus oli möödunud laupäeva, 25 novembri seisuga 93 aastat ja 56 päeva.

Jimmy Carter
Jimmy Carter Foto: akg-images/akg-images/Scanpix

George H.W. Bush oli Reagani ajal kaks ametiaega asepresident, temast sai president 1989, olles võimul ühe ametiaja ning pärast teda sai USA presidendiks Bill Clinton, kes oli võimul kaks ametiaega 1993 – 2001.

Bill Clinton
Bill Clinton Foto: Andy Kropa/AP/Scanpix

George H.W. Bush oli lisaks Washingtoni Valgele Majale sageli ka Texases Houstonis, kus on ta kodu ning pere suveresidentsis Maine’is Kennebunkportis.

Hoolimata sellest, et endine president Bush on väga eakas, sattus ka tema ahistamiskandaali. Rahvusvaheline meedia teatas juhtumist, milles ratastoolis istunud endine president oli haaranud temaga koos poseerinud noorel naisel istmikust.

Bushi esindaja teatel ei ole ekspresident ahistaja, ta istus ratastoolis olles madalamal kui teised, kes seisid püsti ning ta käsi vajus naise pihast kinnihoidmisel allapoole.

George H.W.  Bush on küll ratastoolis, kuid ta vaim on selge ning ta on seni poliitiliselt aktiivne, võttes sotsiaalmeedias sageli sõna nii USAd kui teisi riike puudutavas.

Samuti on ta osalenud koos mitme endise USA presidendiga avalikel sündmustel.

USA endised presidendid vasakult: Jimmy Carter, George H. W. Bush, George W. Bush ja Bill Clinton
USA endised presidendid vasakult: Jimmy Carter, George H. W. Bush, George W. Bush ja Bill Clinton Foto: JIM CHAPIN/AFP/Scanpix

George H.W. Bushi poeg George Walker Bush oli aastatel 2001 – 2009 USA 43. president. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles