James Cameron: ma oleksin 1998. aasta Oscari galal Harvey Weinsteini äärepealt läbi peksnud

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
James Cameron sai 1998. aastal parima režissööri Oscari
James Cameron sai 1998. aastal parima režissööri Oscari Foto: SUSAN STERNER/AP/Scanpix

Režissöör James Cameron sõnas hiljuti väljaandele Vanity Fair antud intervjuus, et ta oleks 1998. aasta Oscari galal äärepealt Harvey Weinsteinile peksa andnud ja virutanud talle «Titanicu» eest saadud Oscariga, kuid siis reklaamipaus lõppes, takistades kahe mehe konflikti eskaleerumast.

Cameroni sõnul hakkas muusika mängima, mis oli märguandeks, et kohal olnutel tuleb saali tagasi minna. Cameroni ja Weinsteini vastuolu tunnistajaks olnud soovitasid neil vihavaenu lõpetada, sest see võib minna otse-eetrisse.

Režissöör selgitas, et talle tekitas viha, kuidas stuudio Miramax suhtus tema kolleegi ja sõpra, mehhiklasse Guillermo del Torosse ja tema filmi 1997.aasta «Mimic». Selle filmi produtsent oli Harvey Weinstein.

Guillermo del Toro
Guillermo del Toro Foto: David McNew/Reuters/Scanpix
Harvey Weinstein
Harvey Weinstein Foto: Scanpix

«Harvey õnnitles mind Oscari puhul, kuid mulle meenus, kuidas ta suhtus Guillermo del Torosse, sai viha minust võitu. Ütlesin talle paar krõbedat sõna ja tahtsin ka lüüa, kuid meid takistati,» meenutas Cameron.

James Cameron sai 1998. aastal parima režissööri Oscari
James Cameron sai 1998. aastal parima režissööri Oscari Foto: SUSAN STERNER/AP/Scanpix

Del Toro on mitmes intervjuus sõnanud, et nii Miramax kui Weinstein suhtusid temasse kui «odavasse välismaisesse saasta» ja «näljasesse mehhiklasse» ning ta esimene Ameerika filmikogemus oleks äärepealt jäänud viimaseks kui ei oleks olnud James Cameroni, kes teda aitas.

Del Doro teatel olid 1990. aastad tema jaoks kohutavada, ta isa rööviti ja ta töötas Weinsteini heaks.

Režissööri isa Federico del Toro rööviti 1998. aastal ja teda hoiti 72 päeva Mehhikos Guadalajaras kinni. Ta sai vabadusse ühe miljonid dollari suuruse summa vastu ja seda aitas koguda James Cameron.

Del Toro uus film «The Shape of water» jõuab vaatajateni 8. detsembril.

James Cameroni teatel tegeleb ta «Avatari» järjefilmide ettevalmistamisega ning tal on Disneyga leping 2025. aastani.

James Cameron ja «Avatari» reklaam
James Cameron ja «Avatari» reklaam Foto: ROBYN BECK/AFP/Scanpix

Produtsent Harvey Weinstein sattus seksuaalse ahistamise skandaali, kui väljaannete The New York Post ja The New Yorker uurivad ajakirjanikud avaldasid oktoobri alguses artiklid, mille kohaselt see filmimees ahistas kolmkümmend aastat näitlejannasid. Nüüdseks süüdistab umbes 50 näitlejannat Weinsteini enda seksuaalses ahistamises ja vägistamises.

The Weinstein Company vallandas Weinsteini, kes suundus Arizonasse The Meadow nime kandvasse sõltuvuskliinikusse ravile. Lisaks jättis Weinsteini naine, moelooja Georgina Chapman ta maha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles