Tähtis uudis Eurovisionilt: Eesti suurim konkurent on tagasi! (1)

Irene Kivi
, Elu24 tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Koit Toome & Laura
Eesti Koit Toome & Laura Foto: Gleb Garanich/Reuters/Scanpix

Kolm nädalat tagasi toimus Lissabonis, Portugali pealinnas pressikonverents, kus paljastati Eurovisioni slogan, osa võtvate riikide arv ning tähtis uudis Venemaast. 

2018. aasta Eurovisiooni lauluvõistlus on 63. Eurovisiooni lauluvõistlus. Portugali rahvusringhääling RTP sai lauluvõistluse korraldamisõiguse tänu Salvador Sobrali võidule Kiievis 2017. aasta Eurovisiooni lauluvõistlusel looga "Amar Pelos Dois".

Eurovision korraldatakse Altice Areenil, kus esinevad sel aastal veel suurartistid nagu Ozzy Osbourne ja Alt-j. Eurovisioni lauluvõistluse poolfinaalid toimuvad seal 8. ja 10. mail. Finaal 12. mail. Sel aastal on rahvusvahelise lauluvõistluse hüüdlauseks "Kõik pardale". Võistlus on mereteemaline, mis käib Portugaliga hästi kokku. 

Samamoodi hõistati pressikonverentsil välja, et võistlusest võtab taas osa Venemaa, kes eelmine aasta Ukrainas konkursist osa ei võtnud, sest Ukraina keelas Venemaa lauljannal Julia Samoyloval kolmeks aastaks riiki sisenemise, kuna lauljatar külastas Krimmi ja ületas piiri Venemaa poolelt.

 (AP Photo/Ekaterina Lyzlova)
 (AP Photo/Ekaterina Lyzlova) Foto: Ekaterina Lyzlova/AP

EBU pakkus Venemaale välja kaks lahendust - kas võtta osa satelliitpildi vahendusel või valida teine artist, kes saaks võistluse ajaks seaduslikult Ukrainasse tulla. Venemaa lahendustest keeldus. 

Eestit esindav lugu ja artist selgub Eesti Laulu konkursi finaalis, 3. märtsil, Saku Suurhallis. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles