Video: Facebooki asutaja Mark Zuckerbergi õe teatel ahistati teda Alaska Airlinesi lennul

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Randi Zuckerberg
Randi Zuckerberg Foto: MAVRIXONLINE.COM/MAVRIXONLINE.COM/Scanpix

Facebooki asutaja, miljonär Mark Zuckerbergi õde Randi Zuckerberg teatas sotsiaalmeedias, et ta langes lennufirma Alaska Airlines lennul ühe kaasreisija ahistamise ohvriks.

Naise sõnul süüdistab ta pardameeskonda selles, et nad ei sekkunud  kohe, kui nägid seksuaalset ahistamist, edastab news.com.au. 

Ärinaisena tuntud 35-aastane Randi Zuckerberg lendas eile esimeses klassis USAst Los Angelesest Mehhikosse Mazatlani. Ta kõrval istunud kaasreisija hakkas järsku tema kohta tegema ebameeldivaid seksuaalse sisuga märkusi.

Randi Zuckerberg
Randi Zuckerberg Foto: BAZUKI MUHAMMAD/REUTERS/Scanpix

«See mees kommenteeris esmalt minu keha ja küsis, et kas ma unistan reismisest koos lesbilise kaaslasega. Ta ei jätnud kommenteerimata ka neid naisi, kes meist vahekäigus möödusid. Tegemist oli labasuste ja solvangutega,» teatas Mark Zuckerbergi õde hiljem meediale.

Randi Zuckerberg pöördus Alaska Airlinesi poole ja teatas temaga juhtunust, kuid sai vastuseks, et tegemist on nende lendudel pidevalt lendava inimesega.

«See mees lendab pidevalt sama liiniga. Stjuardessid on varem talle öelnud, et ta oma käitumist korrigeeriks. Kuid ärge võtke seda juhtumit isiklikult, sel mehel ei ole flitrit, ta ütleb välja kõik, mis pähe tuleb ja mida näeb,» oli lennufirma vastus Randi Zuckerbergile.

Naise sõnul reageerisid paar stjuardessi tema märkuse peale, et kaasreisija ahistab teda. Sjuardessid pöördusid mehe poole viisakalt, kuid mees rääkis ikka roppusi. Siis pakuti Randi Zuckerbergile võimalust teise kohta istuda.

«Ma oleksingi sellest kinni haaranud, kuid siis esitasin endale küsimuse, et miks mina pean lahkuma? Mina olen see, keda ahistatakse. Miks on alati naine see, kes peab sellises olukorras lahkuma? Kas sellist ahistajat oleks tohtinud üldse lennule lubada?» olid Randi Zuckerbergi küsimused.

Naise sõnul jäi ta oma kohale ja jälgis, kuidas teda ahistanud kaasreisija endale  mitmel korral alkoholi tellis ja purju jäi.

Ta kirjutas pärast seda kogemust Alaska Airlinesile pika kirja, milles ta kritiseeris nii lennufirmat kui ahistajat.

Alaska Airlinesi lennuk
Alaska Airlinesi lennuk Foto: John Antczak/AP/Scanpix

«Teatan, et olin kolmetunnisel lennul, mille tegi üks kaasreisija minu jaoks äärmiselt ebameeldivaks. Olen enda peale vihane, et ma juhtumi ajal enda eest rohkem ei seisnud. Mis õigus oli sel mehel mulle, kes ma olin tema jaoks võõras, solvanguid näkku loopida? Mind vihastab kõige enam see, et Alaska Airlines lubab lendudel naiste ahistamist. Teile läheb korda see, et ta kasutab regulaarselt teie lendusid, kuid mitte teiste reisijate heaolu ja turvalisus,» on Randi Zuckerbergi kirjas Alaska Airlinesile.

Mark Zuckerbergi õde teatas Twitteris, et tal õnnestus lõpuks suhelda isikutega Alaska Airlinesi juhtkonnast ning nad lubasid, et uurivad juhtumit ning nimetatud reisija saab ajutise lennukeelu.

Zuckerbergide perekond: Mark Zuckerberg (istub ees), vasakult õde Randi, õde Arielle, ema Karen ja isa Ed Zuckerberg
Zuckerbergide perekond: Mark Zuckerberg (istub ees), vasakult õde Randi, õde Arielle, ema Karen ja isa Ed Zuckerberg Foto: SHERRY TESLER/NYT/Scanpix
Mark Zuckerberg
Mark Zuckerberg Foto: Chris Ratcliffe/PA Wire/PA Images/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles