Itaallased korraldasid surnuaial grillipeo

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liha grillimine
Liha grillimine Foto: Dmitry Korobeinikov/RIA Novosti/Scanpix

Itaalias Sitsiilia saarel Melillis korraldasid kohalikud surnuaial grillipeo, tehes sellest fotod, mille postitasid sotsiaalmeediasse.

Fotodel on näha kiviseina, millesse pannakse urnid, seal olevaid lilli ja küünlaid, kuid ka mitut meest, kes istuvad laua ümber, millel on toitu ning natuke kaugemal on veel üks mees grillimas, edastab The Local.

Melilli
Melilli Foto: wikipedia.org

Itaalia väljaannete teatel tehti see foto Sitsiilias Syracuse’ist põhja jäävas Melillis ning grillijad olid kohalikud, kelle seas võis olla ka surnuaia töötajaid.

Grillimine Melilli surnuaial
Grillimine Melilli surnuaial Foto: facebook.com

Melilli linnapea Giuseppe Carta mõistis grillijate käitumise ja surnute mitteaustamise hukka.

«See on häbiväärne,» teatas linnapea, kes lisas, et tegemist on eravalduses oleva surnuaiaga, see ei kuulu linnale.

Surnuaed. Pilt on illustreeriv
Surnuaed. Pilt on illustreeriv Foto: Pexels / CC0 Licence

«Minuni jõudnud informatsiooni kohaselt on selle suruaia töötajatel harjumus töökohas lõuna ajal grillida. See on kahetsusväärne ja mul on kahju, et see juhtus. Küsisin surnuaeda haldavalt firmalt selgitust,» lisas linnapea.

Carta teatel kaalub linnavalitus surnuaeda haldava firma kohtusse kaebamist, kuna «grillipeo» avalikuks tulek kahjustab Melilli mainet.

«Mul lihtsalt ei ole sõnu. Mul on kahju nende pärast, kelle lähedaste viimne puhkepaik seal on,» lausus linnapea.

Itaallased on enamjaolt katoliiklased ja usk mängib nende elus tähtsat rolli.

Melilli on Itaalias Sitsiilias Syracuse’i provintsis asuv väikelinn, mis on Palermost 190 kilomeetri kaugusel kagus. 136 ruutkilomeetri suuruses linnas elab ligi 13 000 elanikku. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles