Skandaal missimaailmas: Tiina Jantson süüdistab Ireni Erbit enda aastatepikkuse töö jõhkras ärakasutamises

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiina Jantson
Tiina Jantson Foto: Kanal 2

Tiina Jantson korraldab juba 25 aastat Eestis ilusaima naise valimisi ehk Missis Estonia võistlust ning selle aasta võitjaks krooniti suvel 44-aastane kaunitar Viktoria Borgmann, kes asub täna teele Hiina, Shenzheni linna, kus toimub 12. detsembril võistluse Mrs. Globe finaal. Viktoria edulugu varjutab aga kibe vaidlus Missis Estonia kaubamärgi üle.

Nimelt korraldab agentuur Magic Monday Ireni Erbi eestvedamisel 3. detsembril veel üht Missis Estonia võistlust. 

«Olen ise ka ääretult nördinud, sest kõik minu avalikud väljaütlemised selle kohta, et ma ei luba kasutada Ireni Erbil minu võistluse nime, on tema poolt jäetud igasuguse tähelepanuta. Ka paljud teised rahvusvaheliste võistluste korraldajad on mulle avaldanud poolehoidu ja püüdnud Ireni Erbile selgeks teha, et selline teise inimese võistluse nime kasutamine on igati taunitav. Isegi nende nõuandeid on Ireni Erbi ignoreerinud, samuti igasugust avalikku arvamust ja ta teeb ikka, mida ise heaks arvab,» seletas Jantson olukorda Elu24-le.

Jantson ütles, et just tema Missis Estonia võistlus on ainus ja õige.

«Missis Estonia 2017 tiitlikandja on juba valitud suvel ja selleks on Viktoria Borgmann. Naisel, kes homme kuulutatakse Missis Estoniaks, ei ole aga mingit eetilist õigust ennast selle tiitliga Eestis nimetada. Kui ta sõidab mingile rahvusvahelisele võistlusele Eestit esindama, siis seal on ta nagunii Missis Estonia, nii nagu kõik minu missid on rahvusvahelistel võistlustel Miss Estonia tiitliga. See aga ei tähenda, et mina peaksin Eestis korraldatavat missivõistlust hakkama nimetama Miss Estonia nimega. See on Valeri Kirsile kuuluva võistluse nimi ja juba igasugune eetika keelaks mul kasutada teise inimese aastatepikkuse töö vilja enda ürituse reklaamimiseks. Seepärast ongi minu poolt korraldatav iludusvõistlus neidudele Eesti Iluduskuninganna nime all. Kogu see situatsioon on praegu väga ebameeldiv ja loodan väga, et edaspidi õiglus saab jalule seatud ning tulevastel Missis Estonia tiitlikandjatel ei tule sellise probleemiga enam kunagi kokku puutuda,» räägib Tiina Jantson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles